Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Maatregelen tegen eikenprocessierups

Maatregelen tegen eikenprocessierups

We krijgen veel meldingen over eikenprocessierupsen van onze inwoners. De gemeente neemt maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hier leest u meer over de eikenprocessierups en de maatregelen die we treffen.

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is de rups van een nachtvlinder. Op eikenbomen kunnen de behaarde rupsen in mei, juni en juli worden aangetroffen. De brandharen van de rups kunnen zorgen voor jeuk, huiduitslag en irritatie van ogen en /of luchtwegen. Op de website van het RIVM of de GGD kunt u meer informatie vinden indien u klachten ondervind van de eikenprocessierups.

Maatregelen

Begin mei zijn eiken in verschillende straten in  de gemeente Oirschot  preventief behandeld tegen de eikenprocessierups met een biologisch bestrijdingsmiddel. Dit middel werkt alleen tegen blad etende rupsen en heeft geen nadelige gevolgen voor andere insecten en dieren die de rupsen eten. Ook is het niet schadelijk voor mens en milieu. Het bestrijdingsmiddel hecht zich aan de bladeren en wordt zo opgenomen door de rupsen.

Meldingen en meer informatie

Wij hebben al veel meldingen over eikenprocessierupsen ontvangen. Hieronder leest u welke locaties wij in beeld hebben. Op deze locaties worden de processierupsen bestreden door de nesten weg te zuigen. Voor deze locaties hoeft u dan ook geen melding meer te maken. Treft u ergens anders eikenprocessierupsen aan? Laat het ons dan weten! Dit kan via info@oirschot.nl of via wijkcontactpersoon Henk Roefs, telefoonnummer 06 53 18 20 76.

• Oude Grintweg helemaal vanaf bebouwde kom tot grens Boxtel (Van Coehoornweg)
  • Baesterdijk helemaal
  • Beerseveld helemaal
  • Bekersberg helemaal