Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » MatchMentor rolt zich succesvol uit in Oirschot

MatchMentor rolt zich succesvol uit in Oirschot

Dit item is verlopen op 19-12-2018.

In september is in Oirschot het project Matchmentor gestart. Dit project ondersteunt jongeren die bijvoorbeeld vragen hebben op het gebied van leren, werken en vrije tijd. Ze worden gekoppeld aan een mentor die fungeert als rolmodel. Jongeren melden zich zelf aan. 

De mentor is een vrijwilliger. De relatie is niet alleen doelgericht, maar heeft vooral ook een informeel en  persoonlijk karakter. Deze relatie wordt voor langere tijd aangegaan en richt zich op het versterken van en talentontwikkeling bij de jongeren. Hierbij kunt u denken aan hulp bij huiswerk of het structureren van de dagplanning. Ze krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen en staan sterker en positiever in het leven.

Mentor worden?

In Oirschot zijn we begonnen met 10 mentoren. Dit bleek al snel niet voldoende te zijn, want de aanmeldingen van jongeren stromen binnen. Heeft u nog wat tijd over en wilt u graag een bijdrage leveren aan dit project? Word dan Matchmentor! Meld u aan via www.matchmentor.nl en er vindt binnen twee weken een intakegesprek plaats.