Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Meer genieten van de natuur? Neem gratis een afvalzakje mee!

Meer genieten van de natuur? Neem gratis een afvalzakje mee!

De Kempengemeenten slaan de handen in één om zwerfafval te voorkomen! Dit geldt ook voor zwerfafval in de natuur, want dit zorgt voor treurige taferelen. Zo kunnen dieren bekneld raken, vogels stikken in plastic en is het een doorn in het oog van veel bewoners. Mensen moeten met plezier kunnen genieten van de schoonheid van onze omgeving.

Vanaf donderdag 31 mei is het aantal displayborden met gratis afvalzakjes in- en rondom verschillende natuurgebieden uitgebreid. Hier kunnen mensen die komen wandelen of fietsen in de Kempen een afvalzakje meenemen. Bij terugkomst kan het afvalzakje thuis, in een afvalbak of bij een ondernemer weggegooid worden. Zo houden we samen de omgeving schoon!

Wethouder Esther Langens was aanwezig om de display te overhandigen aan Stef Goedhart en te benadrukken hoe belangrijk het is om de zwerfafvalproblematiek onder de aandacht te brengen. De display staat vanaf nu op een prominente plek op het terras.

Benieuwd waar de displayborden met afvalzakjes staan? U kunt ze op onderstaande locatie vinden:

• Thema-Restaurant Koning Goedhart te Oirschot
  • IJsboerderij Fabor te Reusel
  • Landehoeve De Buitenman te Lage Mierde
  • Recreatiepark en golfbaan De achterste Hoef te Bladel
  • Fietsverhuur van der Mierden te Bladel
  • Golf en Recreatiepark ’t Caves te Wintelre

Wilt u ook iets bijdragen en de omgeving schoonhouden? De Kempengemeenten zijn op zoek naar vrijwilligers die de buurt/omgeving binnen de gemeente zwerfafvalvrij willen houden. Kom in actie en stuur een mail naar: teamschoon@onsburo.eu.