Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Nieuwe bedrijfswagens voor Servicebedrijf gemeente Oirschot

Nieuwe bedrijfswagens voor Servicebedrijf gemeente Oirschot

Dit item is verlopen op 21-11-2018.

Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen: daar voelt de MENS zich thuis. Gemeente Oirschot vindt het daarbij belangrijk dat haar omgeving mooi, schoon en veilig blijft. We willen onze openbare ruimte effectief en efficiënt onderhouden en verbeteren. De Buitendienst van de gemeente Oirschot en de WSD-groep werken sinds 1 januari 2018 informeel, als Servicebedrijf, samen.

Daar horen ook nieuwe bedrijfswagens bij. Wethouder Langens overhandigde op dinsdag 6 november de sleutels van de nieuwe bedrijfswagens aan de medewerkers van het Servicebedrijf.

Wethouder Langens: ‘’Het Servicebedrijf maakt het mogelijk dat wij onze openbare ruimte kunnen voorzien van de juiste kwaliteit. Onze medewerkers kunnen met de nieuwe bedrijfswagens veilig, snel en efficiënt werken bij vragen of meldingen van onze inwoners’’.

De gele bussen van de gemeentelijke buitendienst zijn een vertrouwd beeld in de straten van de gemeente. Maar met de (informele) start van het Servicebedrijf is ervoor gekozen om een aantal oude bussen te vervangen. Voortaan is onze buitendienst ook te zien in drie witte bestelauto’s en één service bus. De service bus zetten we met name in voor gebouwenbeheer en speeltuinonderhoud. De wijkcontactpersonen kunnen met de drie bestelauto’s efficiënter hun huidige taken uitvoeren.

Toughpad

Naast de bestelauto’s krijgen de wijkcontactpersonen ook de beschikking over een toughpad. Dat is een soort tablet. De wijkcontactpersonen zijn (vaak) de eerste personen die in contact komen met onze inwoners wanneer zij meldingen, wensen of vragen hebben over de openbare ruimte. Hiermee kunnen ze overal in de gemeente snel en eenvoudig de meldingen van inwoners inzien en meteen afhandelen. Daarnaast kunnen ze ook andere relevante informatie digitaal raadplegen die ze nodig hebben voor de uitvoering van hun taken.