Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Pas op voor advertentiefraude!

Pas op voor advertentiefraude!

Dit item is verlopen op 01-07-2018.

Met enige regelmaat horen wij van malafide uitgeverijen die advertenties verkopen voor niet-bestaande uitgaven of op basis van niet bestaande contracten. Het blijkt dat sommige van die bedrijfjes doen voorkomen alsof ze adverteerders werven voor gemeentelijke uitgaven. Dit is echter bijna nooit het geval!

Wordt u benaderd om te adverteren in een gemeentelijke uitgave, dan kan de verkoper u altijd een brief laten zien waarin staat dat hij inderdaad namens de gemeente werkt. Deze is ondertekend door de burgemeester.

Malafide verkopers kunnen zo’n brief niet laten zien. Ze bellen vaak voor advertenties in een niet-bestaande uitgave, Soms wordt ook gebeld 'om te checken of de advertentie klopt', alsof u al eerder akkoord was gegaan met plaatsing van een advertentie.

Ondernemers die met deze praktijken te maken krijgen, doen er goed aan dit te melden via het fraudemeldpunt www.fraudemeldpunt.nl . Op deze website van het Steunpunt acquisitiefraude (SAF) is meer informatie over deze vorm van fraude te vinden en gedupeerden kunnen hier een melding achterlaten en de stichting toestemming geven aangifte te doen.

Uiteraard kunt u ook melding maken van deze praktijken bij de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333.