Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Pas op voor advertentiefraude!

Pas op voor advertentiefraude!

Dit item is verlopen op 31-08-2018.

Met enige regelmaat horen wij van malafide uitgeverijen die advertenties verkopen voor niet-bestaande uitgaven of op basis van niet bestaande contracten. Het blijkt dat sommige van die bedrijfjes doen voorkomen alsof ze adverteerders werven voor gemeentelijke uitgaven. Als ze u benaderen om te adverteren in een gemeentelijke uitgave, dan kan de verkoper u altijd een brief laten zien waarin staat dat hij namens de gemeente werkt.

Malafide verkopers kunnen zo’n brief niet laten zien. Soms wordt u ook gebeld 'om te checken of de advertentie klopt', alsof u al eerder akkoord was gegaan met plaatsing van een advertentie.

Meldingen gemeentegids

Binnenkort verschijnt de nieuwe gemeentegids van Oirschot. Ook dit jaar verzorgt uitgeverij Akse Media BV uit Den Helder onze gemeentegids. We krijgen signalen dat ondernemingen zich voordoen als Akse Media BV. en vragen of u een advertentie wilt in de gemeentegids. Alleen Akse Media BV is bevoegd, met een officiële brief van de gemeente Oirschot, om advertenties te werven bij bedrijven in gemeente Oirschot.

Melden

Ondernemers die met deze praktijken te maken krijgen, doen er goed aan dit te melden via het fraudemeldpunt www.fraudemeldpunt.nl . Op deze website van het Steunpunt acquisitiefraude (SAF) is meer informatie over deze vorm van fraude te vinden en gedupeerden kunnen hier een melding achterlaten en de stichting toestemming geven aangifte te doen.