Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Rioleringswerkzaamheden Oostelbeers

Rioleringswerkzaamheden Oostelbeers

Dit item is verlopen op 26-09-2018.

In week 38 en 39 worden er werkzaamheden verricht aan de riolering in de Hoogeindseweg, Kerkstraat en Driehoek te Oostelbeers. De riolering vertoont op diverse plaatsen ernstige gebreken.

Om te voorkomen dat deze gebreken leiden tot schade aan de wegconstructie en risico’s voor de weggebruiker, gaat de gemeente deze gebreken herstellen.

De werkzaamheden concentreren zich op de gedeelten:

  • Hoogeindseweg huisnr. 1 t/m 3
  • Driehoek nr. 1 t/m 2B
  • Kerkstraat ter hoogte van de Van de Sandestraat

Ter plaatse van de Hoogeindseweg en Driehoek wordt de riolering van binnen uit hersteld (gerelined) met een kunststof leiding. Door te kiezen voor relinen wordt de weg alleen ter plaatse van de putten opengebroken en ontstaat er minimaal overlast. Na het relinen wordt een nieuwe levensduur verwacht van minimaal 50 jaar. In de Kerkstraat wordt alleen een gedeelte van een rioolput vervangen.

De voorbereidende werkzaamheden voor het relinen vinden plaats in week 38 (17 t/m 21 september). Het repareren van putten en het relinen vindt plaats in week 39 van maandag t/m woensdag. De reliningswerkzaamheden worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf Hamers Leidingtechnieken. Het repareren van de putten wordt uitgevoerd door wegenbouwbedrijf  B. Schepens uit Best.

Vanwege deze werkzaamheden stellen we op 20 en 21 september en op 24, 25 en 26 september een tijdelijke omleiding in.

Als u vragen heeft over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met rioolbeheerder Vincent Hooftman, telefoon (0499) 58 33 33.