Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Start werkzaamheden Barcelona

Start werkzaamheden Barcelona

Dit item is verlopen op 28-03-2018.

Aan de Barcelona in Oirschot gaat Wooninc. 47 huurwoningen en huurappartementen bouwen. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeenteraad op 30 januari 2018 een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Het is nu tijd voor de volgende stap: het ‘bouwrijp maken’ van het terrein.

Bouwrijp maken

Van der Zanden uit Moergestel gaat het terrein bouwrijp maken. Bouwrijp maken is bijvoorbeeld het rooien van bomen, het aanleggen van de riolering, een bouwstraat voor het bouwverkeer en grond bewerken (egaliseren, graven en dergelijke).

Kappen bomen

Vorig jaar heeft de gemeente een kapvergunning verleend. Daarom gaan we op 8 maart de bomen die we gaan kappen markeren. Op maandag 12 maart starten de werkzaamheden met het kappen van de bomen.

Vervolg

Als eerste wordt er een schutting met enkele bomen geplaatst aan de percelen die direct aan het nieuwe parkeerterrein van de huurappartementen aan de Barcelona grenzen. Wooninc. is van plan om in het laatste kwartaal van 2018 te starten met de bouw. Zodra de precieze startdatum bekend is informeren we u daarover.

Sloop Jongerencentrum Ramblaz

Op 24 maart houdt de brandweer nog een oefening in het jongerencentrum. Daarna wordt het pand gesloopt.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden op het terrein? Neem dan contact op  met Alex de Jong, toezichthouder bij de gemeente Oirschot, tel. (0499) 583 333. U kunt ook mailen naar info@oirschot.nl, ter attentie van Alex de Jong.