Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Stichting Taxus Taxi gaat weer taxus inzamelen

Stichting Taxus Taxi gaat weer taxus inzamelen

Dit item is verlopen op 15-06-2018.

Taxus inzamelen voor chemotherapieën
De eerste knopjes steken alweer de kop op en dus beginnen ook weer de voorbereidingen bij Stichting Taxus Taxi voor het inzamelen van taxus. Afgelopen jaar verzamelde de stichting genoeg snoeisel in voor de productie van maar liefst 2.200 chemotherapieën. Dit jaar willen zij gaan voor 2.700 chemotherapieën. Helpt u mee?

Start inzameling afhankelijk van het weer

Normaal gesproken begint Taxus Taxi de inzameling in de eerste helft van  juni. Wanneer de stichting dit jaar start met de taxusinzameling is nog niet bekend. Dit is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid werkzame stof die op dat moment in de plant aanwezig is. Tot nu toe zijn de weersomstandigheden gunstig en dus is het hopen op een vruchtbaar seizoen.

“We houden dit nauwlettend in de gaten, zodat we op het juiste moment van start kunnen gaan”, aldus woordvoerder Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi.

Voor meer informatie

Voor de meest actuele informatie en de start van het seizoen kijkt u op www.taxustaxi.nl. Ook vindt u hier tijdens het seizoen het aanmeldformulier om uw snoeisel gratis op te laten halen. Wij houden u ook via het Weekjournaal en social media op de hoogte.