Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » U ontvangt geen afvalkalender meer in uw brievenbus

U ontvangt geen afvalkalender meer in uw brievenbus

Dit item is verlopen op 12-12-2018.

In december valt er geen afvalkalender meer op de deurmat. Elk jaar verspreidden wij de afvalkalender huis-aan-huis. Dat brengt de nodige kosten met zich mee. Omdat er andere mogelijkheden zijn gaat de gemeente Oirschot het anders aanpakken.

Een digitale afvalkalender is niet nieuw. De digitale kalender wordt al enkele jaren veel gebruikt. Wel nieuw is dat we de kalender straks niet meer huis-aan-huis, op papier, bezorgen.

Hoe komt u aan de nieuwe afvalkalender?

• Via de gemeentelijke website
    Vanaf 17 december 2018 vindt u via www.oirschot.nl/afvalkalender de digitale afvalkalender 2019
  • De AfvalApp: heel handig
    In deze gratis app kunt u uw postcode invoeren zodat u precies weet wanneer welk afval bij u wordt opgehaald. Om het nog makkelijker te maken, kunt u instellen dat u van tevoren een seintje krijgt. Maar u kunt nog meer met de app. Zo kunt u terugvinden wat wel en niet in de verschillende kliko’s thuishoort, informatie over de milieustraat en de tarieven. Meer informatie over deze app vindt u op www.deafvalapp.nl.
  • Op papier
    Heeft u uw afvalkalender liever op papier? Dan kunt u via www.oirschot.nl/afvalkalender de kalender heel eenvoudig downloaden en afdrukken. Beschikt u niet over een computer of printer, dan kunt u misschien iemand uit de buurt of een familielid vragen om een kalender voor u af te drukken. Is er niemand in de buurt die u hiermee kan helpen? Dan helpen wij u. Vanaf 17 december 2018 liggen er enkele papieren afvalkalenders in buurthuis Den Deel in Spoordonk, Ons Mevrouw in Middelbeers en het gemeentehuis in Oirschot.
  • Eenmalig in het Weekjournaal
    In de week van 17 december 2018 plaatst de gemeente de nieuwe afvalkalender voor 2019 groot in het Weekjournaal. U kunt deze uitknippen en bewaren.

Meer weten over afval? Kijk op www.oirschot.nl/afval. Heeft u vragen over afval dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Oirschot via telefoonnummer (0499) 58 33 33, e-mail info@oirschot.nl.