Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Uitnodiging bijeenkomst schetssessie Levende Beerze

Uitnodiging bijeenkomst schetssessie Levende Beerze

Dit item is verlopen op 27-06-2019.

(traject Kleine Beerze Spekdonken – Molenbroek - Hoogeind)
U bent buurtbewoner, grondeigenaar of ondernemer vlakbij de Kleine Beerze. De komende jaren wordt het beekdal van de Kleine Beerze tussen Middelbeers en Vessem aangepakt. Graag nodigen we u uit voor een bijeenkomst op woensdag 26 juni om 19.30 uur bij De Gouden Leeuw in Vessem.

Het project Levende Beerze is al enkele jaren in ontwikkeling. Enkele trajecten zijn al gerealiseerd, voor andere trajecten liggen er ontwerpen of zijn wij aan het schetsen en sommige trajecten zijn nog niet zover. Over het deeltraject van de Kleine Beerze Spekdonken – Molenbroek – Hoogeind (grofweg tussen de wegen Heike en de Provinciale weg N395) is al veel onderzoek gedaan en al meerdere gesprekken over gevoerd. Voor dit traject ligt nog geen uitgewerkt ontwerp dat gerealiseerd kan worden.

In 2018 heeft de gemeente Eersel met de bewoners een landschapsplan opgesteld voor het deeltraject Dorp aan de Beek Vessem. De eerste onderdelen van dat plan worden in 2019 uitgevoerd. In navolging daarop willen we, samen met betrokkenen en geïnteresseerden uit het gebied, ook voor het deeltraject Spekdonken-Molenbroek-Hoogeind een vergelijkbaar ontwerp maken. Gedurende twee bijeenkomsten gaan we hierover graag met u in gesprek.

Wat kunt u verwachten op de eerste bijeenkomst?

We starten deze eerste avond met een korte toelichting over het project, de analyse van het gebied, op welke onderdelen u inbreng kunt geven en de werkwijze van de bijeenkomst. Daarna gaan we in groepen aan de slag in een schetssessie. Aan de hand van kaarten en een globaal ontwerp, zoomen we dan samen meer in op details en de praktijk. We zijn erg benieuwd naar uw ideeën en reacties. Nadat we u informeren over het vervolg, ronden we om 22.15 uur af.

Locatie en programma

Wanneer:          Woensdag 26 juni 2019 om 19.30 uur
Waar:               De Gouden Leeuw, Jan Smuldersstraat 26 in Vessem

Om de avond goed voor te bereiden, willen we u vragen om u aan te melden vóór 24 juni 2019 via secretariaatow@dommel.nl. Graag tot dan!