Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap op 20 maart 2019

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap op 20 maart 2019

Dit item is verlopen op 21-03-2019.

Waarom is stemmen belangrijk?  Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten en de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap.

Iedereen van 18 jaar en ouder mag op 20 maart 2019 zijn stem uitbrengen. Waarom is stemmen belangrijk?

Waarom is het belangrijk om te stemmen?

Het is zeker belangrijk om te stemmen, want dan heb je invloed op de partijen die in het bestuur van de Provinciale staten en het Waterschap komen. En zij maken belangrijke beslissingen voor je leefomgeving. Dus ook in onze gemeente!

De Provinciale Statenverkiezingen

De provincie Noord-Brabant heeft belangrijke taken. Zoals het onderhoud van provinciale wegen. In de gemeente Oirschot bijvoorbeeld de N395 (de weg van Oirschot naar de Beerzen). De provincie regelt ook het openbaar vervoer. Maar ook een veilige en schone omgeving. En zij investeren in het opknappen van monumenten. Voor onze gemeente een heel belangrijk onderdeel, omdat wij veel monumenten hebben.

Waterschapsverkiezingen

Het Waterschap controleert ons water. Zuivert rioolwater en zorgt ervoor dat onze dijken, kades en sluizen veilig en sterk blijven. Waterschappen regelen het waterpeil en beschermen de natuur. Kortom, de waterschappen zorgen er dus voor dat wij droge voeten houden.

Door op 20 maart 2019 te stemmen heb je invloed op de keuzes die de bestuursleden de komende 4 jaar maken, en bepaal je mede waaraan je belastinggeld wordt besteed.

Stemadvies nodig?

De online stemhulp MijnStem helpt je daarbij. Je kan deze vinden op www.mijnstem.nl.

Meer weten?

Voor uitgebreide informatie en afspraken over het stemmen of machtigen, de verkiezingen en stembureaus, kun je terecht op www.oirschot.nl/verkiezingen. Of je kunt contact opnemen met Bureau Verkiezingen van de gemeente Oirschot via telefoonnummer (0499) 58 33 33, e-mail verkiezingen@oirschot.nl.