Home » Inwoners » Actueel » Nieuwsbrief » Wekelijkse nieuwsbrief gemeente Oirschot » Nieuwsberichten gemeente Oirschot week 23

Nieuwsberichten gemeente Oirschot week 23

Iedere week leest u in deze nieuwsbrief het laatste nieuws vanuit de gemeente Oirschot.

Dialoogavonden in juni over huisvesting van arbeidsmigranten

Wij nodigen u uit om het gesprek aan te gaan over de regels voor huisvestiging van arbeidsmigranten.
We organiseren twee dezelfde avonden.

Wethouder Heijman verrast kinderdagverblijf Korein Kinderplein Bernadettestraat

Op vrijdag 24 mei 2019 bracht wethouder Jan Heijman een verrassingsbezoek aan kinderdagverblijf (KDV) Korein Kinderplein aan de Bernadettestraat in Spoordonk (bij basisschool de Fonkeling). Hij sprak zijn waardering uit naar teamleider Trees Ackermann en haar medewerkers, zij wisten voor het KDV drie jaar achtereen volledig te voldoen aan de Wet Kinderopvang.  Als waardering voor deze prestatie mochten de kinderen een prachtig boek uitpakken.

75 jaar vrijheid gemeente Oirschot

Brabant Remembers
In 2019 is Brabant 75 jaar bevrijd. Voor De Beerzen is dat op 22 september en voor Oirschot en Spoordonk op 24 oktober. Om dit bevrijdingsjaar te vieren organiseren wij van juli tot november allerlei activiteiten. Uitgangspunt is het zichtbaar en beleefbaar maken van sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Zo houden we de herinneringen aan de oorlog levend en kunnen we de verhalen doorgeven aan nieuwe generaties.

Op de agenda van de raad 11 juni 2019

Op dinsdag 11 juni 2019 wordt de volgende openbare bijeenkomst van de raad gehouden:

Inloopspreekuur Buurtbeheer De Hei op 12 juni

Buurtbeheer De Hei heeft op woensdag 12 juni een inloopspreekuur om 20.00 uur in Buurthuis de Heistal.

Lees het volledige artikel

SCC De Enck kan aan de slag!

Gemeenteraad neemt besluit
De gemeente vindt een sociaal-culturele voorziening in de kern Oirschot belangrijk. In de zomer van 2018 dreigde De Enck failliet te gaan. Dat had een grote impact op ons dorp. Daarom heeft de gemeente financiële middelen beschikbaar gesteld en daarbij de opdracht gegeven om voor juni 2019 een definitieve en duurzame oplossing te vinden voor de toekomst van De Enck. Een definitieve oplossing is er nog niet.

Wijkspreekuren wethouders

Bezoek een van onze wijkspreekuren! Onze wethouders zijn elke week in de drie kernen te vinden. Je bent van harte welkom! Het overzicht van alle locaties en datums vind je via  www.oirschot.nl/wijkspreekuren

Inschrijven 6 exclusieve bouwkavels woningbouwproject 'Landvoort' in Oirschot

U kunt zich inschrijven tot uiterlijk 13 juni 09.00 uur voor 6 grote, exclusieve kavels. Dit woningbouwproject ‘Landvoort’ ligt aan de Leeuwerikstraat, nabij de Spoordonkseweg in Oirschot. Wilt u zich inschrijven of informatie opvragen? Kijk dan op www.landvoort.nl. De loting vindt plaats op maandag 17 juni 2019 vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis in Oirschot.

Officiële bekendmakingen