Home » Inwoners » Actueel » Nieuwsbrief » Wekelijkse nieuwsbrief gemeente Oirschot » Nieuwsberichten gemeente Oirschot week 24

Nieuwsberichten gemeente Oirschot week 24

Iedere week leest u in deze nieuwsbrief het laatste nieuws vanuit de gemeente Oirschot.

Op de agenda van de raad 18 juni 2019

Besluitvormende raadsvergadering op dinsdag 18 juni 2019 om 19.30 uur.
Op de agenda staan de volgende voorstellen:

200 jaar Best: tentoonstelling in het Oude Raadhuis

Samenwerking Best en Oirschot
Van 22 t/m 28 juni kunt u genieten van een tentoonstelling 200 jaar Best in het Oude Raadhuis in Oirschot. U bent elke dag van 10:00 - 16:00 uur welkom. De toegang is gratis. Op zaterdag 22 juni om 10.30 uur wordt de tentoonstelling geopend door Anton Neggers, voorzitter van  heemkundekring De Heerlijkheid van Oirschot, en Harrie van Vroenhoven, voorzitter van Erfgoedvereniging Dye van Best.

Lees het volledige artikel

Informatie over de Wet Basisregistratie Personen (BRP)

In de BRP staan niet alleen persoonsgegevens van inwoners van Nederland, maar ook van Nederlanders in het buitenland (Registratie Niet Ingezetenen).

Inloopspreekuur Buurtbeheer Middelbeers Westelbeers 20 juni

Donderdag 20 juni om 18.45 uur heeft Buurtbeheer Middelbeers Westelbeers een inloopspreekuur in De Kemphaan in Middelbeers.

Veilig de zomer in

De zomer staat weer voor de deur. Eindexamen kandidaten zijn al klaar en andere scholieren leven naar de vakantie toe. Het eerste waar je als ouder aan denkt als je kind op vakantie gaat, is de veiligheid. Het is daarom alleen al voor je eigen gemoedsrust handig om met jongeren te bespreken hoe ze hun veiligheid het best kunnen waarborgen en daar afspraken over te maken.

Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel weer van start 10 Juni

Stichting Taxus Taxi haalt snoeisel op voor chemotherapieën
De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 10 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. “We zijn elk jaar weer blij dat zoveel mensen mee willen doen met het inzamelen”, vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi.

(Ver)bouwen: eerst een energieplan

KempenEnergie:
Op het EnergieLoket stappen twee mensen binnen. Trots leggen ze hun bouwplan op tafel. Het ziet er mooi uit. Nu willen ze ook nog iets aan energiebesparing gaan doen en ze hadden iets over een warmtepomp gehoord. Het wordt een lastig gesprek waarbij we vaak moeten zeggen: “dat kan nu niet meer”. Ze stellen goede vragen, maar te laat. Deze vragen moeten aan de orde komen voordat de tekeningen gemaakt gaan worden. Dan zijn er nog volop keuzemogelijkheden en de best passende keuze kan dan verwerkt worden in het plan. Wij raden mensen daarom altijd aan om in een zo vroeg mogelijk stadium naar het EnergieLoket te komen.

Lees het volledige artikel

Helaas…Oostelbeers kermis is niet meer

Ondanks verwoede pogingen van met name EVO (Evenementenvereniging Oostelbeers) is de afgelopen jaren de belangstelling voor de kermis in Oostelbeers sterk verminderd. Deze verminderde belangstelling ziet EVO niet alleen bij de kermis maar ook bij andere activiteiten die zij (mede) organiseren. Dit is de reden dat EVO, de Kerk in Oostelbeers en de gemeente Oirschot gezamenlijk hebben geconcludeerd dat het helaas niet meer mogelijk is een representatieve kermis voor Oostelbeers te organiseren. Kermis Oostelbeers is dus passé en ook een goed en betaalbaar alternatief zit er niet in.

75 jaar bevrijding gemeente Oirschot

Brabant Remembers
In 2019 is Brabant 75 jaar bevrijd. Voor De Beerzen is dat op 22 september en voor Oirschot en Spoordonk op 24 oktober.  Om dit bevrijdingsjaar te vieren organiseren wij van juli tot november allerlei activiteiten. Uitgangspunt is het zichtbaar en beleefbaar maken van sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Zo houden we de herinneringen aan de oorlog levend en kunnen we de verhalen doorgeven aan nieuwe generaties. Een aantal leden van de heemkundekringen uit Oirschot en de Beerzen, Museum de Vier Quartieren, Het Kapittel van Oirschot, Visit Oirschot, ondernemers en de gemeente Oirschot hebben de handen ineen geslagen om een programma te maken.

Tweede vaccinatieronde tegen meningokokkenziekte

Vanaf dinsdag 11 juni start de tweede ronde van de vaccinatiecampagne tegen meningokokkenziekte in onze regio. Tijdens de eerste periode in mei werden jongeren die geboren zijn in 2001, 2002 en (een deel van) 2004 uitgenodigd.  Als zij toen hun vaccinatie niet hebben gehaald, dan krijgen ook zij nu een  herhalingsoproep. We roepen jongeren op om deze prik te gaan halen zodat zij – en dus ook anderen! - beschermd zijn tegen deze ziekte.

Officiële bekendmakingen