Algemeen

Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Met deze ambitie kijken we vooruit. Daarom is het in de toekomst belangrijk om verbonden te blijven met onze regio. Het programma ‘Oirschot Blijvend Verbonden’ bestaat uit zes projecten die u hieronder ziet staan. Deze projecten zorgen er samen voor dat Oirschot via alle toegangswegen bereikbaar blijft voor autoverkeer en fietsers.

 • Groene corridor
  De Groene Corridor is een aantrekkelijke groene verbinding tussen hartje Eindhoven en de historische markt in Oirschot. De gemeente Eindhoven, gemeente Oirschot en Brabants Landschap gaan de Groene Corridor de komende jaren veder verfraaien en ontwikkelen.

   
 • Langzaamverkeersbrug Moorland

  Op de plaats  waar de Groene Corridor en het Wilhelminakanaal elkaar kruisen wordt door de aanleg van een langzaamverkeersbrug een aantrekkelijke verbinding voor  langzaam verkeer naar het centrum van Oirschot én een aantrekkelijk waterfront gecreëerd. 
   
 • Wegeninfrastructuur omgeving Eindhoven-Noordwest, Best en Oirschot

  Deze nieuwe ontsluitingsroute moet de verkeersdruk verminderen en zorgt voor een goede ontsluiting van de voorzieningen en bedrijvigheid (Westfields, Eindhoven Airport en Defensie) van Brainport.
   
 • Randweg Oirschot
 • Voor een goede verkeersafwikkeling van de Kempenweg en de leefbaarheid van Moorland wordt er een rechtstreekse verbinding gepland tussen de Kempenweg en Eindhovensedijk. 

   
 • Verbreding A58

  Tussen Tilburg en Eindhoven heeft Rijkswaterstaat de opdracht gekregen om de  A58 te verbreden van 2 naar 3 rijstroken.

   
 • Reconstructie N395

  De provincie bereidt momenteel de herinrichting van de N395 tussen Hilvarenbeek en Oirschot voor. Dit waarborgt de bereikbaarheid en de leefbaarheid van De Beerzen.
   

Besluitvorming

De besluitvorming over de projecten van het programma gebeurt op verschillende momenten en elke project heeft een ander tempo.