Home » Inwoners » Oirschot in Beweging

Oirschot in Beweging

De gemeente Oirschot wil haar inwoners zoveel mogelijk stimuleren om te sporten en te bewegen. Dit doet zij vanuit haar lokaal gezondheidsbeleid Gezond Samenleven waarbinnen het stimuleren van een gezonde leefstijl voorop staat. Het project Oirschot in beweging sluit aan bij de doelen van het gezondheidsbeleid en is in het leven geroepen om mensen te stimuleren om meer te sporten en bewegen.

Sportcoach Corné Boot is samen met de gemeente Oirschot zowel initiatiefnemer als kartrekker van Oirschot in Beweging en sinds 2011 actief in Oirschot. Oirschot in Beweging is een samenwerkingsverband tussen Corpus Novum, Hockeyclub Oirschot en Sportcentrum De Kemmer. Maar het bestaat mede dankzij veel vrijwilligers die ondersteuning bieden om de inactieve inwoners te activeren. 

Activiteiten per doelgroep

JONGEREN
Activiteit Locatie Datum en tijdstip
1. Nationale Buitenspeeldag Woensdag 12 juni 2019
2. Roefeldag  Oirschot en Spoordonk Zaterdag 22 juni 2019
3.
3.
OUDEREN
Activiteit Locatie Datum en tijdstip
1. (Introductie)cursus ,,In Balans'' (Valpreventie)  Ntb Najaar 2019
2.
3.
4.

Aanmelden voor de Beweegdag 60+ kan door het inschrijfformulier in te vullen en naar de gemeente te sturen. Alle 60-plussers in onze gemeente hebben een uitnodigingsbrief met inschrijfformulier ontvangen, als u geen brief heeft ontvangen kunt u het inschrijfformulier vinden onder 'documenten' onderaan deze pagina. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met onze sportcoach Corné, via onderstaande contactgegevens.

AANGEPAST SPORTEN
Activiteit Locatie Datum en tijdstip
1.
2.
3.
4.

Ieder jaar organiseert Oirschot in Beweging een groot aantal activiteiten. Corné heeft vijf doelgroepen waar hij zich op richt: basisschooljeugd, jongeren, senioren en aangepast sporten voor mensen met een beperking. Hieronder vindt u meer informatie over de activiteiten per doelgroep in 2018.

Contact

Voor vragen of meer informatie over sport en/ of bewegen voor alle doelgroepen, kunt u contact opnemen met Sportcoach Corné Boot via telefoonnummer 06-20441685 of c.boot@wijzer-oirschot.nl.

Documenten