Home » Inwoners » Vluchtelingen verzamelpagina » Tijdelijke opvang van 200 vluchtelingen in Westelbeers

Tijdelijke opvang van 200 vluchtelingen in Westelbeers

Op 24 november 2015 heeft de gemeenteraad het besluit genomen tot het vestigen van een ‘aanvullende opvanglocatie’ (avo) op recreatiepark Den Beerschen Bak in Westelbeers voor maximaal 200 vergunninghouders/asielzoekers voor maximaal twee jaar en vier maanden.

Het college van B&W heeft op 8 januari 2016 de omgevingsvergunning verleend en een bestuursovereenkomst afgesloten met het COA en de eigenaren van Den Beerschen Bak.

Avo Westelbeers

In de aanvullende opvanglocatie (avo) in Westelbeers kunnen maximaal 200 bewoners wonen. De eerste 200 bewoners hebben een tijdelijke verblijfsvergunning en zijn in afwachting van een huurwoning in Nederland. Met deze aanvullende opvang ontstaat er weer wat ruimte in de reguliere azc’s.

Communicatie

De gemeente heeft in januari 2016 een contactcommissie van omwonenden en andere belanghebbenden in het leven geroepen. Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u iets melden? Avo Westelbeers is telefonisch te bereiken op 06 - 2365 0162 en per e-mail via westelbeers@coa.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Om alle geïnteresseerden op de hoogte houden van de stand van zaken, verschijnt er regelmatig een digitale nieuwsbrief.

Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan hier.