Wie denkt dat alleen volwassenen maatschappelijk betrokken zijn, heeft het mis. In onze gemeente lopen veel jongeren rond die iets betekenen voor anderen. En daar zijn we trots op! In de terugkerende rubriek ‘Jongeren in het zonnetje’ laten we deze jongeren aan het woord. Hiske Pot heeft de eer om deze rubriek af te trappen. 

Wie is Hiske?

  • Naam: Hiske Pot (10)
  • Hobby’s: Acteren, Musicalles, fantasie tekenen
  • Fun fact: Wil later actrice worden
  • Gekste droom: Opgehaald worden door lieve feeën
  • Wordt blij van: Haar fluffy Labradoodle Mika

Vrijwilligerswerk bij WIJzer

Hiske is vrijwilliger bij het jongerenwerk van WIJzer Oirschot. Ze organiseert meidenmiddagen voor haar leef-tijdsgenoten. Toen ze hoorde dat het mogelijk was om als vrijwilliger aan de slag te gaan, twijfelde ze geen moment. “Ik word blij als ik andere mensen blij maak, en ik leer er zelf ook veel van.” Zo volgde ze een EHBO-cursus (zie foto) en geeft ze zelfstandig invulling aan de middagen. Hiske heeft volop inspiratie: van knutselmiddagen tot beautymiddagen. Ze is absoluut een aanwinst voor het jongerenwerk!

Jongeren in het zonnetje: Hiske Pot
Hiske (rechts) samen met haar vriendin tijdens de EHBO-cursus.

Contact met anderen

Hiske inspireert graag andere meiden met haar creativiteit. Het bracht haar zelf ook veel: “vroeger was ik verlegen. Sinds ik meer mensen leer kennen, durf ik ook meer te meer te zeggen”. Dat Hiske niet meer zo verlegen is, blijkt ook uit haar passie voor muziek en acteren. Al twee jaar volgt Hiske musical- en zangles. Ze had in de musical ‘Shrek’ zelfs één van de hoofdrollen: Fiona. Onlangs was de uitvoering van de musical in Hilvarenbeek. 

Denk ook eens aan een ander

Het vrijwilligerswerk bij WIJzer bevalt goed. Hiske vindt het belangrijk dat mensen niet alleen maar aan zich-zelf denken. Ze geeft daarom graag een boodschap mee aan andere jongeren: “als je iets leuk vindt om te doen, moet je het gewoon doen. Je hoeft er niet altijd iets voor te krijgen. Anderen blij maken is ook veel waard”.

Meedoen aan deze rubriek? 

Deel jouw inspiratievolle verhaal via info@oirschot.nl. Wie weet nemen we contact met je op voor een interview!