Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de mens zich thuis. De gemeente Oirschot vindt het belangrijk dat mensen in Oirschot zich thuis voelen. Dit geldt niet alleen voor inwoners, maar ook voor toeristen, recreanten, expats of mensen die om een andere reden onze gemeente bezoeken. Het creëren van een toegankelijk centrum is dan ook erg belangrijk.

Stand van zaken

Langzaamverkeersbrug krijgt vorm!

Zaterdag 15 februari 2020 om 14.00 uur komt de overspanning van de langzaamverkeersbrug per schip aan in het Wilhelminakanaal en vervolgens wordt deze op zijn plek gehesen. U bent van harte welkom bij dit bijzondere moment!

Wat gaat er gebeuren?

Ballast Nedam plaatst de langzaamverkeersbrug met twee grote hijskranen. Deze hijskranen worden aan de noord- en zuidzijde van het kanaal opgesteld. Zij starten om 14.00 uur met het plaatsen van de overspanning. Om een veilige werkruimte te creëren zetten zij een deel van Moorland en een deel van de Kanaalstraat / Parallelweg af. Ook zetten zij de helft van het fietspad op de brug van de Kempenweg af.

Komt u ook kijken?

Om dit moment vanaf een veilig punt te bekijken is er aan de noordzijde van het kanaal, in het park langs de Parallelweg, een kijkvak gemaakt. Vanuit het kijkvak kunt u onder het genot van een kopje koffie/thee en een hapje komen kijken. Kom zo veel mogelijk te voet of met de fiets, om parkeerdrukte te voorkomen.

Informatie

Mocht u vragen, klachten of opmerkingen hebben, aarzel dan niet en kom gerust even aan in de bouwkeet op Moorland. De projectleiders zijn daar dagelijks aanwezig. U kunt uw vragen ook mailen naar lvboirschot@ballast-nedam.nl.

Hier leest u alle overige achtergrondinformatie over de Langzaamverkeersbrug