Allereerst wil ik jullie zeggen dat ik erg trots op jullie ben. Samen zetten wij onze schouders eronder om het coronavirus te overwinnen. Inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties, iedereen doet zijn of haar best! Maar helaas zijn wij er nog niet… het virus blijft voorlopig onder ons.

Wij zijn wel klaar met het virus, maar het virus helaas nog niet met ons. Dinsdag 3 november kondigde premier Rutte weer extra maatregelen aan voor de komende twee weken. Die zijn nodig omdat vooral de hoge werkdruk bij vitale beroepen zoals in de zorg en het onderwijs omlaag moet.

Aandacht voor elkaar

Vooral in deze tijden is het belangrijk om aandacht voor elkaar te hebben. Deze vaak positieve en kleine momenten houden ons op de been en zorgen voor mooie herinneringen. Verstuur een kaartje, maak een wandeling in het bos, een praatje met de buren of ga een rondje fietsen. Als burgemeester probeer ik in deze tijd, met inachtneming van de maatregelen, zoveel mogelijk bijzondere gebeurtenissen met onze inwoners te vieren. Deze momenten geven ons allemaal energie, blijdschap en kracht.

Zorgen

Ik maak mij zorgen over de gezondheid van onze inwoners. Maar ook over het zorgpersoneel dat zich dag in en dag uit fantastisch inzet. De druk op deze mensen is erg hoog, hoelang houden zij dit nog vol? Het is fijn dat onze kinderen nog naar school kunnen. Maar her en der vallen ook leraren uit vanwege ziekte. En wat te denken van onze ondernemers, die er soms alles aan doen om het hoofd boven water te houden. Juist voor deze mensen moeten wij ons allemaal aan de maatregelen houden.
 

Het is niet altijd makkelijk, maar lieve mensen wees lief en let vooral goed op elkaar.
 

Een warme groet,

Burgemeester Judith Keijzers-Verschelling