De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de Loopgraaf voor de Vrede op het militair oefenterrein op de Oirschotse Heide aan de Eindhovensedijk. We verwachten dat eind december De Loopgraaf toegankelijk is voor bezoekers.  

De Loopgraaf is aangelegd door middel van een biologische grondstabilisatie. Door het injecteren van materiaal in de bodem zijn bacteriën in de bodem geactiveerd. Het biologisch proces dat vervolgens in de bodem plaatsvond, resulteerde in neerslag van het mineraal calciet (een mineraal dat van nature veel voorkomt in de natuur), waardoor de wanden van de Loopgraaf verhard worden. Na de verharding is het tussenliggende zand er uitgezogen.

Graafwerkzaamheden voor Loopgraaf voor de vrede

Landschapskunstwerk

De Loopgraaf voor de Vrede is een landschapskunstwerk dat aansluit bij de kwaliteitsverbetering van de Groene Corridor. Met dit kunstproject willen we de recreant een intensievere beleving bieden van het gebied. Centraal staat het beleven van de verschillende landschapstypen die de Groene Corridor rijk is en het zichtbaar maken daarvan. Het is een uitwerking van het ontwerp Doors of Perception van Studio Marco Vermeulen