De proef met het mobiele scheidingstation is nu al een groot succes. Er is veel gebruik gemaakt van de service. Daar zijn we blij mee! De proef loopt nog tot 1 januari 2022. We monitoren de resultaten, ervaringen, reacties en kosten om te kijken of de proef een vervolg krijgt. We delen nu opnieuw de spelregels met daarin enkele aanpassingen. Zo zorgen we er samen voor dat de service goed kan worden voortgezet. 

Alleen kleinere hoeveelheden en géén hout

Het mobiele scheidingsstation is alleen geschikt voor kleinere hoeveelheden en kleinere formaten afval. Het is dus niet mogelijk wasmachines of grotere huishoudelijke apparaten in te leveren. Ook is het niet meer mogelijk houtafval in te leveren. Voor deze afvalsoorten kunt u terecht bij de milieustraat. 

Voorkomen vroegtijdige sluiting

Natuurlijk zijn we blij dat het station zo populair is bij inwoners. Het is wel belangrijk dat u zich aan de regels houdt. Als u te grote hoeveelheden of grotere formaten afval inlevert, dan moet het station voortijdig de luiken sluiten. Andere inwoners hebben dan geen kans meer om iets in te leveren. Het is voor ons niet mogelijk tussendoor de bakken te legen.

Meer informatie

Weten wanneer het station bij u in de buurt komt of benieuwd welke soorten afval u precies kunt inleveren? Kijk op www.oirschot.nl/mobiel-scheidingsstation-in-de-kempen.