Voor wie wat verder van een milieustraat woont of wanneer u maar kleine hoeveelheden recyclebaar afval heeft, is het wegbrengen soms best een opgave. Daarom zetten we als proef een half jaar lang ook een mobiel scheidingsstation in. Deze vindt u vanaf donderdag 1 juli op wisselende plekken in de gemeente Oirschot. Afhankelijk van onder andere de resultaten, ervaringen, reacties en kosten beslissen we na zes maanden of de proef een vervolg krijgt.

Scheidingsstation voor het eerst in Oirschot

Op donderdag 1 juli stond het mobiele scheidingsstation voor het eerst op de markt in Oirschot. Wethouder Esther Langens leverde haar spullen als eerste in. Gelukkig was ze niet de enige. Er waren meteen veel inwoners die dankbaar gebruik maakten van de mogelijkheid. 

Wethouder Esther Langens levert spullen in bij het scheidingsstation
Wethouder Esther Langens leverde als eerste haar spullen in bij het mobiele scheidingsstation.

Mobiele milieustraat voor klein afval

Het mobiele scheidingsstation is een grote container, die helemaal open kan. Door de zonnepanelen op het dak wekt het station zijn eigen stroom op. Er zijn bakken voor verschillende soorten huishoudelijk afval dat niet in de grijze container (restafval) hoort en dat u normaal gesproken op een gewone milieustraat zou inleveren. Belangrijk om te weten: het mobiele scheidingsstation is alleen geschikt voor kleinere hoeveelheden en kleinere formaten afval. Dit kunt u in klein formaat inleveren bij het mobiele scheidingsstation: batterijen, cartridges, spaarlampen, hard kunststof (zoals speelgoed, kratjes, bakken, rekjes, emmers), kleine stukken hout (paaltjes, hekjes, plankjes), papier/ karton, verfblikken, kleine elektrische apparaten, metalen (zoals pannen, bestek, rekjes, nietmachine, gereedschap, schroefjes), cd’s en dvd’s, schoon piepschuim (EPS), metaaldraad en snoeren. Het inleveren is gratis en u hoeft geen milieupas te tonen.

Mobiel scheidingsstation bij u in de buurt

Waar en wanneer het mobiele scheidingsstation bij u in de buurt komt, ziet u in het schema hieronder. Als u de afvalapp gebruikt, krijgt u automatisch een melding. Tijdens de officiële wettelijke feestdagen is het mobiel scheidingsstation niet aanwezig.

Kern

Standplaats

Wanneer

Tijden

Oirschot

Markt

Eerste donderdag van de maand

13.30 - 16.30

Middelbeers

Doornboomplein

Tweede vrijdag van de maand

13.30 - 16.30

Oirschot

Markt

Derde vrijdag van de maand

13.30 - 16.30

Oostelbeers

Bij de kerk

Vierde donderdag van de maand

13.30 - 16.30

Spoordonk

Parkeerplaats bij Dorpshuis, Bernadettestraat

Vierde vrijdag van de maand

13.30 - 16.30