Burgemeester Judith Keijzers-Verschelling: ‘Met kleine stapjes gaan wij vooruit.

Zowel landelijk als regionaal daalt het aantal besmettingen of neemt het in ieder geval niet verder toe. Maar nog steeds zitten we in de situatie ‘zeer ernstig’ op de risicokaart. Dit willen we graag veranderen naar de situatie ‘waakzaam’. De gedeeltelijke lockdown gaat dan ook verder om elkaar te blijven beschermen. Als iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt dan moet het goed komen.

Maar lieve inwoners, blijf alert want we zijn er dus nog niet en de maatregelen blijven nodig. Vooral met de feestdagen in het vooruitzicht is dat niet altijd leuk. Helaas kwam de stoomboot van Sinterklaas en zijn pieten dit jaar niet fysiek aan in onze gemeente. En ook met de hele familie bij elkaar op pakjesavond zit er even niet in. Maar gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden. Zoals een digitale pakjesavond voor de hele familie. Of (digitaal) deelnemen aan de creatieve oplossingen van de Sinterklaascomités.

In de Beerzen kun je een bezoek brengen aan het Sinterklaashuis (Willibrordstraat 13), op 28 november kun je kijken naar de livestream met Sint en zijn pieten in Spoordonk; www.sjsspoordonk.nl/sintlivestream en in Oirschot kun je je aanmelden voor de livestream van de sinterklaasfilm: Wat een poppenkast; www.sinterklaasfilmoirschot.nl. Allemaal supermooie alternatieven om er een gezellig Sinterklaasfeest van te maken!’’

Poster Oirschot houd vol