Waarom doen wij dit?

Wij willen onze gemeente levendig en relevant houden voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Daarom zijn we samen met verschillende partijen onze identiteit gaan onderzoeken.

De belangrijkste vraag was: wat maakt onze gemeente onderscheidend ten opzichte van de omliggende gemeenten en hoe dragen we dat uit? Het antwoord is: ons monumentaal, religieus en landschappelijk erfgoed. Niet alleen in de Brainportregio maar ook in Nederland zijn wij daarmee uniek. Dat willen we laten zien én beleven.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om Oirschot op de kaart te zetten als levend erfgoedgemeente. We geven onze gemeente hiermee een krachtige, toekomstbestendige impuls voor inwoners én bezoekers.

Uitleg beeldmerk

De gemeente Oirschot en Visit Oirschot maken gebruik van één beeldmerk. Het nieuwe logo: 'Oirschot' staat in een modern lettertype. Bij de letters ‘r’ en ‘h’ is een opvallend element toegevoegd. Hierdoor ontstaan een soort ‘trappetjes’, die weer verwijzen naar de architectuur van monumentale gebouwen.

De 'ronde O' gebruiken wij in ons logo. Maar de ‘O’ staat centraal in de huisstijl en bestaat in verschillende vormen. Deze zijn gebaseerd op herkenbare monumenten uit onze gemeente.

Door in de binnenruimte van de O’s een kader te laten zien, leggen wij ergens de focus op. Hiermee zetten wij het culturele, monumentale, sociale en natuurlijk aanbod van de gemeente Oirschot en de mensen die dit mogelijk maken in de schijnwerpers. 

Wil je het ook gebruiken? 

Wil je het beeldmerk gebruiken in je bedrijfslogo, vereniging, organisatie of voor andere doeleinden, dan kan dat. Het beeldmerk is van en voor iedereen, behalve in de kleur donkergroen. De gemeente Oirschot heeft de rechten voor het gebruik van het beeldmerk in de huisstijl-kleur donkergroen. Als je dit beeldmerk ziet, dan is de gemeente afzender.  

Meer weten www.oirschot.nl/beeldmerk of volg ons op facebook www.facebook.com/gemeenteoirschot