De website van de gemeente Oirschot heeft een metamorfose ondergaan. Bij de ontwikkeling van de nieuwe website speelden inwoners een belangrijke rol. Zij hebben samen met ons aan tafel gezeten en meegedacht over de menu-indeling en de vormgeving. Ook konden inwoners via onze facebook-pagina reageren en deelnemen aan een test over de vindbaarheid van onderwerpen en de structuur van de website. 

Waarom een nieuwe website?

De gemeente Oirschot is altijd bezig met verbeteren van haar dienstverlening en de gebruiksvriendelijkheid van de communicatiemiddelen. Iedere maand trekt de website meer bezoekers en er wordt steeds meer gebruik gemaakt van online dienstverlening.

Informatie is makkelijk vindbaar

De hele structuur van de website is aangepakt. Vanaf de basis hebben we onderwerpen opnieuw ingedeeld. De website is gebouwd volgens het ‘toptakenprincipe’. Dat houdt in dat de onderwerpen waar inwoners het meest naar zoeken, bovenaan staan. De belangrijkste informatie is dus het makkelijkst te vinden. We hou-den het zoekgedrag continu in de gaten en zorgen dat de juiste onderwerpen bovenaan staan. Een mooie stap in onze online dienstverlening! Door de nieuwe, verbeterde zoekfunctie kom je ook nog eens sneller op de juiste pagina terecht. Vanuit de zoekbalk kun je namelijk meteen doorklikken naar de gevonden suggesties. Ook hebben we de teksten op de website geactualiseerd en herschreven.

Website is toegankelijk voor iedereen, ongeacht waar je bent

De nieuwe website is gebruiksvriendelijk op alle apparaten: computer, tablet en smartphone. Ook zijn we bezig met het vervangen van PDF formulieren door digitale formulieren. Zo kun je bijvoorbeeld heel makke-lijk vanaf je smartphone een melding doorgeven aan de gemeente. We hebben veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de website. Zo kunnen bezoekers ondermeer kiezen voor een groter lettertype en hebben we bij het kleurgebruik rekening gehouden met mensen die minder goed zien. De toegankelijkheid heeft continu onze aandacht en stap voor stap zorgen we dat iederéén toegang heeft tot onze digitale informatie.

Jouw mening telt

Bij het bouwen van de website hebben we continu de opvattingen en ideeën van anderen geraadpleegd. De website is natuurlijk nooit af. Heb je tips of een goed idee? Of hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het de gemeente weten via voorlichting@oirschot.nl.

nieuwe wethouder keurt website goed met duimpje
Wethouder Jan Heijman bij het ontwerp van de nieuwe website