Lieve inwoners van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen,

Groot compliment en dikke dankjewel! 
Met die woorden bedankte ik rond de kerstdagen alle vrijwilligers en medewerkers die betrokken waren bij de boostervaccinaties in onze gemeente. Fantastisch hoe dit alles in een korte tijd is opgezet. Aan de vele positieve reacties te horen is het ook zeer gewaardeerd. Zelf vond ik het geweldig om te zien welke energie er los komt als je de krachten bundelt en samen ergens voor gaat. 

Laten we er niet omheen draaien dat 2021 opnieuw een pittig jaar was. Na de zomer dachten we weer een beetje naar het leven terug te kunnen zoals we dat gewend waren. Helaas was het afgelopen maand opnieuw een hard gelag om een stevige lockdown in te gaan. De pijn voor ondernemers, ouderen, jongeren en eenzame mensen is voelbaar. Ik hoor en zie de grote zorgen, maar ik zie ook de veerkracht en wilskracht van bijvoorbeeld ondernemers die toch weer razendsnel wisten te schakelen. Vanaf deze plek zou ik u dan ook willen vragen om deze ondernemers te blijven steunen. Zij maken er veel werk van om ons te laten genieten en onze gemeente kleur te geven. 

En dat doen zij gelukkig niet alleen, want ook in het afgelopen jaar zag ik op heel veel plekken in onze gemeente welke energie er ontstaat als inwoners samen de schouders ergens onder zetten. Op die manier ge-ven zij kleur aan onze Beerse, Oirschotse en Spoordonkse samenleving. Zelf heb ik dit ervaren tijdens mijn nieuwe initiatief ‘OntmoetOirschot’ waarbij ik vrijwilligerswerk doe bij een activiteit of initiatief in onze gemeente. Zo mocht ik helpen bij de drukbezochte én kleurrijke picknick van de Dorpsraad Oostelbeers en was ik teller bij de Goede Doelen Week Oirschot-Spoordonk die een prachtige opbrengst had. Ook serveerde ik koffie en thee tijdens de eveneens drukbezochte jubileumviering van Vrouwen van Nu Oost West en Middelbeers. Stuk voor stuk mooie en warme activiteiten die laten zien hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor elkaar en naar elkaar om te zien. Een klein gebaar kan zoveel betekenen.

Maar er was nog veel meer in 2021. Zo mocht ik tijdens de jaarlijkse lintjesregen een groot aantal koninklijke onderscheidingen uitreiken. Een blijk van waardering aan al deze mensen die onze gemeente een stukje mooier maken en kleur geven. Van sportvereniging tot scouting, van museum tot muziekgezelschap en van carnaval tot Sinterklaas. 

Naast prachtige, bekende activiteiten die dit jaar gelukkig wel (weer) konden, zoals de inmiddels befaamde Halloween Oirschot, ontstonden dit jaar ook nieuwe initiatieven die zeker een vervolg krijgen in de toekomst. De Toren van Sinterklaas in Middelbeers is hiervan een heel mooi voorbeeld.

Aan al die inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen die er afgelopen jaar aan hebben bijgedragen om onze gemeente weer een beetje mooier te kleuren zou ik willen zeggen; fantastisch gedaan! Namens al onze inwoners dan ook een heel groot compliment en dikke dankjewel!
 

Laten we al deze positieve energie meenemen en ook in het nieuwe jaar samen Oirschot, Spoordonk en de Beerzen weer mooier kleuren. Ik wens u en allen die u dierbaar zijn een gelukkig en gezond 2022 en zie naar elkaar om!

Collage Oirschot 2021