De regentonnenactie in de gemeente is een groot succes. Inwoners kunnen tijdens de actieperiode met een kortingsbon relatief goedkoop een regenton aanschaffen. De actie loopt al zo’n vier maanden en meer dan de helft van de kortingsbonnen is al verzilverd! 

Het doel

Eind maart is Gemeente Oirschot, in samenwerking met IVN Oirschot en Waterschap De Dommel, gestart met de regentonnenactie. We willen dat Oirschot in de toekomst goed om kan gaan met klimaatverandering in de vorm van extreme regenval en droogte. Door het regenwater op te vangen in een regenton zetten we samen een stapje richting het verminderen van wateroverlast. Het is een eenvoudige maatregel die goed is voor de tuin en goed voor het riool. Met een regenton in de tuin kunnen planten regenwater krijgen in plaats van kostbaar leidingwater. Ook loopt er minder water rechtstreeks het riool in, waardoor overstroming wordt tegengegaan en regenwater niet onnodig gezuiverd hoeft te worden. 

Regentonnenactie

Tegen inlevering van een kortingsbon krijgt u op een regenton met een minimale inhoud van 200 liter, een korting van € 60,-. De kortingsbon is te verkrijgen bij één van de deelnemende winkels: Welkoop Middelbeers, Hubo XL van de Wal Oirschot en Tuincentrum Coppelmans Oirschot. Meer informatie vindt u op www.oirschot.nl/regenton

Regenton in gebruik genomen 2021