Jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar kunnen deelnemen aan de grote drugsmonitor: www.trippenofskippen.nl. Dit onderzoek is een initiatief van het regioproject ‘Drugs, wat doet het met jou?’, een samenwerkingsverband van gemeente Oirschot en 36 andere gemeenten in Oost-Brabant, GGD en Novadic-Kentron. Met dit onderzoek wordt de mening en de norm van jongeren over (drugs)gebruik onderzocht. 

Drugs en drugsgebruik lijken steeds meer verankerd te raken in onze samenleving. Uit de onlangs gehouden GGD Gezondheidsmonitor Zuidoost Brabant gaf 70% van de jongvolwassenen aan het gebruik van softdrugs normaal te vinden. Wat is hier de reden van? En gebruiken jongeren daardoor ook meer drugs? Heeft de norm van jongeren over drugs een relatie met de plek waar de drugs wordt gebruikt? Het zijn allemaal vragen waar we met het onderzoek antwoord op willen krijgen. 

Meedoen

Jongeren die deelnemen aan de vragenlijst op www.trippenofskippen.nl maken kans op vette trips, zoals indoor skydiven of naar een pretpark. Deelname kost ongeveer 10 minuten en meedoen kan tot 1 januari. Om kans te maken op prijzen dienen jongeren persoonsgegevens in te vullen, maar deze gegevens worden niet gekoppeld aan de resultaten. Antwoorden blijven dus anoniem. 

Vragen?

Heb je vragen over de enquête of over drugsgebruik? Neem dan contact op met Debby of Georginio van het jongerenwerk WIJzer Oirschot via d.roubos@wijzer-oirschot.nl of g.slijger@wijzer-oirschot.nl.
Voor informatie over het regioproject kijkt u op www.regioprojectdrugs.nl.

Logo Skippen of Trippen 2021