De zorg in de regio loopt vast vanwege personeelstekort. Daarom vragen 21 wethouders uit Brabant-Zuidoost aan uitkeringsgerechtigden, vrijwilligers en stagiaires om de zorg een helpende hand te bieden. Samen met het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) en Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) willen ze zorg en maatschappij aan elkaar verbinden.

Alle hulp is welkom!

Alle hulp is welkom: ondersteunen bij dagbesteding, helpen bij eetmomenten, maar ook een bemoedigend praatje of een wandeling met een cliënt. Transvorm coördineert de vraag en het aanbod van betaald werk voor personeel uit andere sectoren, uitkeringsgerechtigden en stageplekken. Meld je aan via de website www.extrahandenvoordezorg.nl. Daarnaast coördineren de gemeenten vraag en aanbod voor vrijwilligers. Zij zoeken daarvoor contact met hun inwoners en vrijwilligersorganisaties.

Samenwerking

Aan het initiatief werken de volgende organisaties mee:, RONAZ, GGD/GHOR Brabant-Zuidoost, de VVT-sector, regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, Transvorm en de 21 regiogemeenten: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre. Met dit initiatief volgen de gemeenten het voorbeeld van de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Transvorm en de VVT-sector, die afspraken maakten over de inzet van horecapersoneel in de zorg. Een samenwerking die in Eindhoven startte en inmiddels is uitgebreid naar de hele regio.

Gezocht: Helpende Handen voor de zorg