Op woensdag 16 maart 2022 vindt de Verkiezing Gemeenteraad 2022 plaats. Voor de bezetting van de stembureaus zijn wij op zoek naar enthousiaste leden die zitting willen nemen op een stembureau. Vindt u het leuk om een handje te helpen? Meld u dan aan! Samen kunnen we een succes maken van de gemeenteraadsverkiezingen.

Vanwege corona worden er een aantal maatregelen getroffen op de stembureaus. Ook bestaat er de mogelijkheid om op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart vervroegd te stemmen op een tweetal stemlocaties. Door deze maatregelen hebben wij veel stembureauleden nodig. Wij zoeken voor het stembureau voorzitters, leden en tellers. Ter voorbereiding volgt u kosteloos een online training. Hiervoor krijgt u na aanmelding medio februari instructies en meer informatie over de training.

Hoe is de stembureau-indeling?

Op 14 en 15 maart 2022 wordt gewerkt met één ploeg van acht personen waardoor er meerdere/langere pauzes ingepland worden. 's Avonds worden geen stemmen geteld. Dit gebeurt door anderen op woensdag 16 maart 2022.

Op 16 maart 2022 wordt elk stembureau ingedeeld in twee ploegen. Van 7:00 tot 14:00 uur en van 14:00 tot 21:00 uur. Elk ploeg bestaat uit één voorzitter en vier leden, die verantwoordelijk zijn voor het stembureau. Na 21:00 uur worden de stemmen geteld. Tenminste één voorzitter blijft tot het einde van de telling voor het invullen van het proces-verbaal, voor het doorgeven van de voorlopige uitslag en voor het terugbrengen van de spullen. De telling moet plaatsvinden door tenminste acht personen. Geef bij uw aanmelding aan, welke rol u wilt aannemen en of we u ook kunnen inzetten als teller.

Nadat wij voldoende aanmeldingen hebben ontvangen, gaan wij de leden indelen per stembureau krijgt daarna te horen op welk stembureau u bent ingedeeld.

Wat is de vergoeding?

De onderstaande bruto-vergoeding geldt per shift (07:00 tot 14:00 uur en 14:00 tot 21:00 uur, tellen vanaf 21:00 uur)

  • Voorzitter: € 100,00 (excl. tellen)
  • Lid: € 75,00 (excl. tellen)
  • Teller: € 35,00
  •  
  • De stembureauleden die tijdens vervroegd stemmen worden ingezet werken de hele dag. Dus dat zijn beide shifts, zij zullen dus ook twee keer de vergoeding krijgen. In totaal gaat dat om €75,00 per shift maal twee = €150,00 wanneer iemand stembureaulid is.
  • Op maandag en dinsdag, is er één voorzitter. Het team bestaat uit totaal 8 personen die samen de pauzes onderling overleggen.

Ook ontvangt u een onbelaste maaltijdvergoeding van € 25,00. U zorgt dan zelf voor uw maaltijden. 
Na de verkiezing wordt de vergoeding overgemaakt op uw rekeningnummer. In het nieuwe jaar ontvangt u hiervan een jaaropgave.

Aanmelden

Wilt u graag lid worden?

Geef uw beschikbaarheid door (voor 24 januari 2022). 

Bent u al eerder lid geweest? Dan ontvangt u persoonlijk een e-mail met meer informatie en de mogelijkheid u aan te melden.  

Meer informatie

Op onze speciale pagina over verkiezingen vindt u alle informatie over de verkiezingen.