Verhuist u in 2022 binnen de gemeente Oirschot van de ene sociale huurwoning naar de andere sociale huurwoning? En is de huur van de nieuwe huurwoning hoger?

Dan kunt u bij de gemeente mogelijk subsidie aanvragen voor huurgewenning. Let op, het moet in beide gevallen gaan om een zelfstandige huurwoning. De nieuwe huurwoning moet beter passen bij uw inkomen of grootte van uw huishouden dan de ‘oude’ huurwoning.

U ontvangt de subsidie voor een periode van twee jaar. In het eerste jaar krijgt u het verschil tussen de oude huur (minus eventuele huurtoeslag) en de nieuwe huur (minus eventuele huurtoeslag). In het tweede jaar krijgt u de helft van het verschil tussen de oude en de nieuwe huur.

In 2022 stelt de gemeente Oirschot voor deze subsidie € 12.000,- beschikbaar. Als dit budget op is, kunnen wij géén subsidie Huurgewenning meer verlenen. U kunt de subsidie aanvragen tot en met 31 december 2022. 

Meer weten?

De spelregels voor de huurgewenningssubsidie staan in de Subsidieverordening Volkshuisvestingsfonds gemeente Oirschot(externe link).