Welke typen woningen komen er, hoeveel en voor wie?

Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende typen huurwoningen aan de Barcelona:

Type huurwoning

Aantal

Voor een specifieke doelgroep?

Appartement met 1 slaapkamer

6

Eenpersoonshuishouden van 18 tot en met 22 jaar (max. jaarinkomen € 23.175,-)

Appartement met 2 slaapkamers

24

Maximaal 3 personen vanaf 23 jaar met een maximaal inkomen van € 31.475 (meerpersoonshuishouden) of € 23.175 (voor eenpersoonshuishouden).

Grondgebonden woningen met twee slaapkamers en dakterras

10

maximaal 3 personen vanaf 23 jaar met een inkomen tussen de € 23.175 en € 39.055 (eenpersoonshuishouden) of tussen de € 31.475 en € 39.055 (meerpersoonshuishouden).

Grondgebonden woningen met drie slaapkamers, dakterras en tuin

7

minimaal 2 personen vanaf 23 jaar met een inkomen tussen € 31.475 en € 39.055.

 

 

N.B. dit zijn de Inkomensgrenzen in 2020

Hoe duur zijn de huurwoningen?

Op de website van Wooninc. vindt u een overzicht van de huurprijzen in 2020 per woningtype. Kijk hier voor meer informatie.

Wanneer begint de verhuur?

De verhuur startte op 24 augustus 2020. De reactietermijn sloot op 31 augustus 2020, ’s ochtends om 8 uur.   

Kan ik nog reageren op deze sociale huurwoningen?

Nee, de reactietermijn is gesloten. Wooninc. heeft inmiddels alle woningen en appartementen definitief toegewezen.

Hoe vind ik een andere sociale huurwoning in Oirschot? (toevoegen)

Wooninc. wijst alle (sociale) huurwoningen toe via Wooniezie. Dat geldt ook voor Mooiland (64 woningen in de Agnes van Kleefstraat). Wilt  u reageren op een van deze vrijkomende huurwoningen in Oirschot, schrijf u dan in op www.wooniezie.nl Inschrijven is kosteloos; en reageren ook. U kunt alleen reageren op de huurwoningen die passen bij uw inkomen. Via www.wooniezie.nl kunt u reageren op de huurwoningen van 12 aangesloten woningcorporaties die actief zijn in Eindhoven en omliggende gemeenten zoals Oirschot en Best.

Wat is een eenpersoonshuishouden?

Een huishouden dat uit slechts één persoon bestaat.

Wat is een meerpersoonshuishouden?

Een huishouden dat uit minimaal twee personen bestaat. Bijvoorbeeld twee volwassenen, of één volwassene met één of meer kinderen.

Heb ik recht op huurtoeslag?

Van 18 tot en met 22 jaar kom je mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag als de huur van de woning maximaal € 432,51 bedraagt. Vanaf een leeftijd van 23 jaar kom je mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag als de huur van de woning maximaal € 737,14 bedraagt. In specifieke gevallen, zoals iemand jonger dan 23 jaar met een inwonend kind, gelden andere regels. Wilt u weten of u recht hebt op huurtoeslag? Maak dan een proefberekening voor uw situatie op de website van de Belastingdienst over toeslagen. U kunt voor advies ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 0543.

Ik denk dat mijn inkomen net te hoog of net te laag is om te kunnen reageren. Wat nu?

In Wooniezie heb je je inkomen geregistreerd. Als je inkomen te hoog of te laag is voor de huurwoning waarop je wil reageren krijg je een melding. Controleer in dat geval je inkomen in Wooniezie nog eens goed. Je kunt altijd bij de Belastingdienst, met je DigiD, een inkomensverklaring opvragen. Heb je nog meer specifieke vragen, neem dan contact op met Wooninc.

Waarom mochten alléén jongeren tot en met 22 jaar reageren op de appartementen met één slaapkamer?

Jongeren tot en met 22 jaar kunnen alléén huurtoeslag aanvragen als de huur maximaal € 432,51 bedraagt. Alleen deze 6 appartementen hebben die lage huurprijs. Daarom is besloten dat deze 6 appartementen alléén beschikbaar zijn voor jongeren van 18 tot en met 22 jaar.

Ik ben jonger dan 23 jaar, maar mijn inkomen is voldoende om te mogen reageren op de grondgebonden woningen. Had ik mogen reageren?

Je kon reageren op de woning. Omdat de huur te hoog is (hoger is dan € 432,51, de huurtoeslaggrens voor jongeren tot en met 22 jaar) heb je géén recht op huurtoeslag. Wooninc. toetst of je inkomen voldoende is om de huur te betalen.

Wij zijn een huishouden van 2 personen. Mochten wij reageren op de grondgebonden woningen?

Ja, u kon reageren op de grondgebonden woningen als uw gezamenlijke inkomen tussen € 31.475,- en € 39.055,- ligt.

Heeft het appartementencomplex een lift?

Nee, het appartementencomplex heeft géén lift. Op de begane grond heb je wel een berging.

Wanneer zijn de woningen en appartementen klaar?

De bouw van de woningen en appartementen is gestart in het voorjaar van 2020. Het hoogste punt is bereikt in oktober 2020. Als alles voorspoedig verloopt, worden de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd.

Hoe blijf ik op de hoogte?

We werken dit overzicht van ‘Veelgestelde vragen en antwoorden’ regelmatig bij. Als we nieuws hebben, dan plaatsen we een nieuwsbericht in het Oirschots Weekjournaal, op onze website en op onze sociale media. Wilt u wekelijks alle nieuwsberichten van de gemeente ontvangen via e-mail ontvangen? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief. Hier kunt u dat doen. Op www.wooninc.nl/ vindt u actuele informatie van Wooninc.