Het is bijna oud en nieuw: een mooi moment om samen te vieren. Houd wel rekening met de regels die gelden. Er is dit jaar opnieuw een landelijk vuurwerkverbod rond de jaarwisseling. Dat betekent dat u geen vuurwerk mag verkopen, vervoeren of afsteken. Daarnaast mag u met de jaarwisseling maximaal vier mensen thuis ontvangen in verband met de coronamaatregelen.  

Verbod op vuurwerk

Het verbod geldt voor al het vuurwerk dat jaarlijks verkocht werd op de drie dagen voor oud en nieuw. In de gemeente Oirschot geldt daarnaast ook een verbod voor het afsteken van carbid. Klein vuurwerk zoals sterretjes en knalerwten (categorie F1) zijn wel toegestaan. Draag wél altijd een vuurwerkbril, gebruik een aansteeklont en houd voldoende afstand. We vragen u uiterlijk de volgende dag het overgebleven puin op te ruimen

Coronamaatregelen

Houd u altijd aan de meest recente coronamaatregelen.. Met de jaarwisseling gelden er andere regels. Kijk voor de actuele maatregelen op www.rijksoverheid.nl.

Overlast melden

Ervaart u overlast door (illegaal) vuurwerk? Meld dit dan! Tijdens kantooruren belt u naar de gemeente via 0499 583 333. Buiten kantooruren kunt contact opnemen met de politie via 0900 8844. Bel bij noodsituaties altijd 112.

 

Schade melden

Elk jaar is er een schadepost van enkele duizenden euro’s. Iedereen die zaken vernielt of brand sticht moet voor de schade betalen. Helaas zien de politie en onze toezichthouders niet alles. Bent u getuige van vernielingen? Meld dit dan bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Wilt u een verkeergevaarlijke situatie melden? Bel dan met onze storingsdienst via 06 53 86 75 90.

We wensen u een fijne jaarwisseling!