De provincie Noord-Brabant bereidt de herinrichting van de N395 tussen Hilvarenbeek en Oirschot voor. Het doel is om de veiligheid van de weg en de leefbaarheid in de dorpen te verbeteren. 

Vanwege de verkeersveiligheid worden in de winter over het gehele traject 300 bomen gekapt. De bomen staan te dicht op de weg of belemmeren het zicht. De bomen worden in de winterperiode gekapt, omdat er dan geen nestelactiviteiten van vogels zijn. Het kappen van de bomen is begin december gestart. Langs het traject worden nieuwe bomen en hagen terug geplant. De nieuwe bomen komen verder van de weg af te staan.

Sfeerbeeld van de toekomstige situatie van de N395

Groener Dorpshart

Voor de bomenkap zijn de benodigde vergunningen inmiddels verleend. In overleg met initiatiefgroep Dorpshart Middelbeers zijn compenserende maatregelen getroffen en worden de bomen van het Doorboomplein hergebruikt. De maatregelen zijn opgenomen in het beeldkwaliteitsplan van het vernieuwde Dorpshart. De entree van Middelbeers krijgt een dorpser karakter door de aanplanting van diverse bomen en hagen (bijvoorbeeld een beukenhaag of hortensia’s). 

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden en/of bereikbaarheid kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Maartje van Moll van de provincie Noord-Brabant via N395@brabant.nl. Bezoek voor meer informatie www.brabant.nl/n395.