De voormalige supermarkt in het centrum van Middelbeers, Doornboomstraat 2, op de hoek met de Smidsstraat, staat al jaren leeg. Het dichtgemetselde pand is vele inwoners al lang een doorn in het oog. Nieuwbouw leek hier jarenlang financieel niet haalbaar. Het project Ekerschot Noord in Oirschot bleek als vliegwiel te dienen, waardoor de gemeente een overeenkomst heeft kunnen sluiten met Van Wanrooij Projectontwikkeling. Deze ontwikkelaar gaat hier 13 grondgebonden koopwoningen realiseren, waarvan 5 goedkope koopwoningen. Bij de verkoop kregen starters voorrang op deze 5 tussenwoningen in de Smidsstraat.

Wanneer start de bouw?

Van Wanrooij Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal van 2023 te starten met de bouw. De woningen zullen dan vanaf medio 2024 gereed kunnen zijn.

Meer nieuws of informatie over de beschikbaarheid van de laatste koopwoningen en de kavel vindt u op www.vanwanrooij.nl(externe link)

Pilot nieuw lotingssysteem

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 juli 2022 besloten om OOK op dit project als proef een nieuw lotingssysteem toe te passen.

Wat houdt deze pilot in?

Bij inschrijving geeft u voorkeuren voor bouwnummers op. Bovendien kunt u ervoor kiezen om bij uw inschrijving een financiële scan (van een bank of hypotheekverstrekker) te voegen. Hiermee toont u aan dat u de woning kunt financieren. Bij de toewijzing krijgen kandidaten MET een financiële scan voorrang op kandidaten ZONDER financiële scan. Meer informatie over de pilot vindt u op https://www.oirschot.nl/lotingsysteem-voor-bouwkavels-en-nieuwbouwkoopwoningen.

U kunt zich op www.vanwanrooij.nl(externe link) aanmelden als u op de hoogte wil blijven van nieuws over dit woningbouwproject.