In het weekend van 17 maart en 24 maart voerde KWS werkzaamheden uit aan de Kempenweg. Daardoor was het gedeelte tussen de Rijt-Moorland tot en met de rotonde Kempenweg-Slingerbos-De Kemmer afgesloten voor verkeer. KWS zou in het weekend van 31 maart de resterende werkzaamheden uitvoeren, maar vanwege het natte weer zijn deze helaas uitgesteld. De werkzaamheden worden volgens de nieuwe planning uitgevoerd in het weekend na Pasen. Dat betekent dat de weg van vrijdag 14 april om 20.00 tot maandag 17 april om 6.00 uur is afgesloten. Houd dat weekend rekening met omleidingen en extra reistijd.

Tijdens de weekendafsluiting worden  er omleidingsroutes ingesteld. Doorgaand verkeer van en naar Oirschot leiden we om via Best. Voor verkeer richting Moorland, het Slingerbos, LACO en de sportvelden komt er een omleiding via de N395 en de Beerseweg. Bezoekers van LACO parkeren tijdelijk op de nieuwe carpoolplaats die via de Eikenbussel bereikbaar is. Fietsers worden in deze weekenden via Moorland omgeleid. Vanwege de al lopende werkzaamheden aan het Slingerbos, maken we de Eikenbussel tijdelijk bereikbaar via één van de twee fietspaden tussen Moorland en de Eikenbussel. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig.

Wat houden de werkzaamheden in?

De werkzaamheden aan de Kempenweg bestaan uit de aanleg van twee nieuwe bushaltes (tegenover het Kempenhorst College), de aanleg van een nieuw fietspad, het verbeteren van de verkeersveiligheid, de herinrichting van de carpoolplaats achter het BP-station en het herstellen van het asfalt op de Kempenweg. Het vormt onderdeel van een groter project. De werkzaamheden aan de Kempenweg vormen fase 1. Fase 2 gaat over de omgeving vanaf Laco tot aan de Eindhovensedijk. Daar leggen we een nieuwe weg aan, de Verbindingweg. Het streven is om deze nieuwe weg in 2024 op te leveren.

Bushalte De Kempenweg

Meer informatie en inloopuurtje

Wilt u meer informatie? Blijf op de hoogte via de KWS-app. U kunt de app gratis downloaden via de QR-code of via www.kws.nl/app(externe link) (de eerste keer laden kan even duren). U kunt het project vinden onder de naam ‘Verbindingsweg Kempenweg-Eindhovensedijk’. Wilt u graag persoonlijk uw vragen stellen? Iedere maandag tussen 11.00 en 12.00 uur kunt u binnenlopen in de keet langs het Slingerbos (achter de BP). Uitvoerder Maikel staat u graag te woord.

QR Code KWS-app