In Nederland zijn er plantensoorten die van nature niet in ons land voorkomen en een bedreiging vormen voor andere flora en fauna of veel overlast veroorzaken. In onze gemeente gaan we de strijd aan met de Japanse Duizendknoop en de Reuzenberenklauw. We inventariseren en bestrijden deze twee plantensoorten actief. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. Meld het bij ons als u de planten-soorten in de openbare ruimte tegenkomt en verwijder de planten op uw eigen terrein. 

Planten in de openbare ruimte

Komt de Japanse Duizendknoop of Reuzenberenklauw tegen in de openbare ruimte of in bossen of andere natuurgebieden? Controleer dan eerst of de plek bij ons al bekend is via www.oirschot.nl/bestrijding-plantensoorten. Wanneer de groeiplaats niet in het overzicht staat, wilt u de locatie dan bij ons melden? Maak een melding via Reppido, stuur een mail naar info@oirschot.nl of bel naar (0499) 58 33 33. 

Planten op eigen terrein

Heeft u Japanse Duizendknoop of Reuzenberenklauw in uw eigen tuin of op uw terrein? Graaf de plant dan uit. Eventueel kunt u een wettelijk toegestaan bestrijdingsmiddel toepassen aan het einde van het groeiseizoen (september). Een instructie voor het uitgraven en een overzicht van de bestrijdingsmiddelen vindt u op onze website. Let op: draag bij verwijderen van de Reuzenberenklauw altijd beschermende kleding die het hele lichaam bedekt. 

Reuzenberenklauw
Reuzenberenklauw

Meer informatie

Benieuwd hoe u de plantensoorten herkent en hoe u ze verwijdert? Of bent u benieuwd waarom ze voor veel overlast zorgen? Kijk op www.oirschot.nl/bestrijding-plantensoorten