Binnenkort verstuurt de gemeente weer de jaarlijkse aanslag voor de onroerende zaakbelasting (OZB).

U ontvangt deze aanslag in principe per post, maar het is ook mogelijk om de aanslag digitaal te ontvangen. Hiervoor maken we gebruik van de Berichtenbox op mijn.overheid.nl.

Berichtenbox MijnOverheid?

In de Berichtenbox ziet u eenvoudig al uw berichten van de gemeente Oirschot en andere overheden bij elkaar. Hierdoor heeft u maar 1 locatie waar uw communicatie met de gemeente en bijvoorbeeld de Belastingdienst te zien zijn.

Wilt u de OZB/WOZ-aanslag van 2020 digitaal ontvangen? Meld u dan vóór 1 februari aan voor de Berichtenbox van MijnOverheid. Dankzij uw aanmelding op MijnOverheid bespaart de Gemeente Oirschot op print- en portokosten en denken we mee aan het milieu. Aanmelden of meer informatie: Ga naar mijn.overheid.nl.

Iemand machtigen voor het inzien van uw berichten op MijnOverheid?

Bent u zelf niet zo vaardig op de computer? Wilt u graag een familielid of naaste machtigen om uw digitale post van de overheid te beheren? U kunt iemand machtigen voor het inzien van uw berichten in de Berichtenbox van MijnOverheid. Ga voor het machtigen of meer informatie naar machtigen.digid.nl.

Nieuw dit jaar: direct betalen met iDeal

U kunt via MijnOverheid vanaf 2020 met een digitale betaallink (iDeal) de OZB/WOZ-aanslag betalen. Als u de OZB/WOZ-aanslag op papier ontvangt, ziet u een QR-code vermeld staan waarmee u via iDeal kunt betalen.

Wist u dat u de OZB ook per automatische incasso kunt betalen?

U geeft de gemeente dan toestemming om de belasting in termijnen van uw rekening af te schrijven. Dit heet een machtiging. U hebt hier dus geen omkijken naar. U kunt dit eenvoudig regelen via  www.oirschot.nl/automatischeincasso.