Hebt u uw woning verduurzaamd met dakisolatie, een warmtepomp, HR++ glas of een andere duurzame maatregel? Met uw ervaringen kunt u andere huiseigenaren op weg helpen. Stel uw huis open voor de buurt tijdens Nationale Duurzame Huizen Route op 28 oktober en 4 november en laat hen de duurzame maatregelen in de praktijk zien. Onze gemeente ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om hun duurzame voorbeelden via de Nationale Duurzame Huizen Route te delen.

Voor mensen die aan de slag willen met hun huis, is het heel waardevol om duurzame maatregelen in de praktijk te zien. Door te vertellen waarom u hiervoor hebt gekozen en hoe u de verduurzaming hebt ervaren, kunnen bezoekers een weloverwogen keuze maken voor hun eigen huis. Of het nu gaat om HR++-glas, ledlampen of zonnepanelen; alle kennis en ervaringen zijn waardevol.

Woning aanmelden

De gemeente Oirschot wil graag dat de Duurzame Huizen Route inwoners inspireert om ook te investeren en is op zoek naar duurzame voorbeelden in de omgeving. Er zijn nu ongeveer tien deelnemers, maar het zou mooi zijn als er meer huiseigenaren meedoen. We zoeken vooral eigenaren die een twee-onder-een-kapwoning, hoekwoning of een tussenwoning duurzamer hebben gemaakt. Eigenaren die mee willen doen, kunnen hun woning aanmelden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route. Wie het leuk vindt, kan hier ook zijn of haar huis openstellen op zaterdag 28 oktober en 4 november. Aanmelden kan via: www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden(externe link) 

Logo met huisje en Nationale Duurzame Huizen Route erop