Zwerfafval staat bij veel Nederlanders in de top drie van de grootste ergernissen. Het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is schadelijk voor dieren en het milieu.

Wat is zwerfafval?

Zwerfafval is afval dat rondslingert in de natuur. Dat kan op straat zijn, in natuurgebieden, op het strand en in het water. Het afval wordt daar (onbewust) achterlaten. De gemeente Oirschot zet zich op diverse vlakken in om onze gemeente schoon te houden. Dit doen we door voldoende afvalbakken te plaatsen, deze tijdig te ledigen en regelmatig de openbare ruimte schoon te maken. De gemeente richt zich ook op educatie, voorlichten en ondersteuning bij participatie.

Wil jij ook zelf aan de slag gaan? Wordt ZAPper! 

‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen, bijv. als ze een rondje lopen, de hond uitlaten, etc. 

Lees meer informatie over ZAPpen
 

Opschoonacties

Ieder jaar organiseert de gemeente Oirschot de Afvalbingo tijdens diverse opschoonacties o.a. tijdens de Landelijke opschoondag. Op deze dagen gaan jong en oud, scholen, verenigingen en sportclubs aan de slag om hun eigen buurt op te schonen. Iedereen die deelneemt wint een schone buurt en alle deelnemende groepen maken kans op een fantastische prijs! 

Lees meer informatie over de Afvalbingo.

Klacht melden?

Wanneer je een klacht in wil dienen over zwerfvuil of illegale storting kun je op deze pagina een melding indienen. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Stuur een mailtje naar info@oirschot.nl of bel naar  0499-583333 of stuur een mailtje naar teamschoon@onsburo.eu of bel naar 040-7802551.