Wij willen onze gemeente levendig en relevant houden voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Daarom zijn we samen met verschillende partijen onze identiteit gaan onderzoeken.

De belangrijkste vraag was: wat maakt onze gemeente onderscheidend ten opzichte van de omliggende gemeenten en hoe dragen we dat uit? Het antwoord is: ons monumentaal, religieus en landschappelijk erfgoed. Niet alleen in de Brainportregio maar ook in Nederland zijn wij daarmee uniek. Dat willen we laten zien én beleven.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om Oirschot op de kaart te zetten als levend erfgoedgemeente. We geven onze gemeente hiermee een krachtige, toekomstbestendige impuls voor inwoners én bezoekers.

Hier doen we alles met de grootst mogelijke aandacht en toewijding.
Met elkaar creëren we een eersteklas leefomgeving, waar avontuur en bezinning hand in hand gaan.
Een plek met een hart. In Oirschot voel je je thuis.

Missing media item.

 

 

 

Een beeldmerk

De gemeente Oirschot en Visit Oirschot maken gebruik van één beeldmerk. Het nieuwe logo: 'Oirschot' staat in een modern lettertype. Bij de letters ‘r’ en ‘h’ is een opvallend element toegevoegd. Hierdoor ontstaan een soort ‘trappetjes’, die weer verwijzen naar de architectuur van monumentale gebouwen.

De 'ronde O' gebruiken wij in ons logo. Maar de ‘O’ staat centraal in de huisstijl en bestaat in verschillende vormen. Deze zijn gebaseerd op herkenbare monumenten uit onze gemeente.

 

trapgevels uit Oirschot, en daarnaast de O uit het logo

 

Door in de binnenruimte van de O’s een kader te laten zien, leggen wij ergens de focus op. Hiermee zetten wij het culturele, monumentale, sociale en natuurlijke aanbod van de gemeente Oirschot en de mensen die dit mogelijk maken in de schijnwerpers.

Het beeldmerk O met een foto van een bakker erin verwerkt

 

''Oirschot is prachtig. Dat schreeuwen we niet van de daken maar laten we in de nieuwe huisstijl vooral zien.''

Vragen

Ik kom soms het oude logo nog tegen, hoe kan dat?

Wij introduceerden het nieuwe logo op 18 januari 2020. Pas wanneer een product op is of aan vervanging toe, voeren wij het nieuwe logo in. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld op panelen voor fiets- of wandelroutes het oude logo nog te zien is. We willen namelijk niet onnodig spullen wegdoen.

Mag ik het logo zelf ook gebruiken?

Heel graag zelfs. Samen promoten wij Oirschot. De gemeente Oirschot heeft de rechten voor het gebruik van het beeldmerk in de huisstijl-kleur donkergroen. Als je dit beeldmerk ziet, dan is de gemeente afzender. Visit Oirschot gebruikt ook het beeldmerk maar dan met het woord Visit erbij.

Wil je het beeldmerk gebruiken in je bedrijfslogo, vereniging, organisatie of voor andere doeleinden, dan kan dat. Het beeldmerk is van en voor iedereen, behalve in de kleur donkergroen.

Kortom: word jij ambassadeur van Oirschot?

Download het beeldmerk van Oirschot:

Ik heb nog vragen over de huisstijl, waar kan ik terecht?

Wil je het beeldmerk gebruiken of heb je vragen over het beeldmerk? Mail ons: voorlichting@oirschot.nl