Oirschot werkt samen met inwoners en bedrijven aan een duurzame samenleving. Samen met de Kempengemeenten willen we energieneutraal zijn in 2025. Dat betekent dat de energie die we met zijn allen gebruiken in de Kempen duurzaam wordt opgewekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, windmolens of bodemwarmte. Duurzaamheid omvat alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken.

Energieloket KempenEnergie

Is uw energierekening te hoog? Wilt u weten wat isoleren kan betekenen voor uw energieverbruik? En hoe gaat dat nu in de praktijk met zonnepanelen? Wat leveren die écht op? Of zou u zelfs uw woning willen ombouwen naar een energieneutrale woning? Ga dan naar het Energieloket op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Oude Raadhuis aan de Markt in Oirschot. Dit loket is onderdeel van energiecoöperatie KempenEnergie. Deze coöperatie ondersteunt inwoners bij het nemen van energiebesparende maatregelen en het zelf opwekken van duurzame energie. Bij het Energieloket krijgt u antwoord op al uw vragen over de energie in uw eigen woning. De vrijwilligers van het loket hebben veel praktijkervaring en voorzien u gratis van adviezen en informatie. U hoeft daar geen lid voor te zijn van de coöperatie!  

Als u lid wordt van de vereniging KempenEnergie (kosten: € 25 per jaar) kunt u zelfs gratis een Energiescan aanvragen voor uw woning. Dan komt een vrijwilliger bij u aan huis bekijken hoe de situatie is en wat de mogelijkheden zijn. U krijgt vervolgens een advies op maat. Dit alles is helemaal gratis, vrijblijvend en onafhankelijk. Zo helpen zij u graag om te besparen op uw energiekosten, de waarde van uw woning te verhogen en bij te dragen aan de klimaatproblematiek én aan uw wooncomfort. Meer weten? Kom eens langs op zaterdagochtend in het Oude Raadhuis of kijk op www.kempenenergie.nl.

Maatwerkadvies energiebesparende maatregelen

Bent u particuliere woningeigenaar en benieuwd naar uw mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen in huis? Vraag dan een Maatwerkadvies energiebesparing aan. Als u een Maatwerkadvies aanvraagt (voorheen EPA), dan komt er een adviseur bij u langs die uw mogelijkheden voor energie besparen op een rij zet. U ontvangt een helder rapport van mogelijke maatregelen die energie besparen, meer wooncomfort opleveren en het binnenklimaat van uw woning verbeteren. In het rapport staan ook de kosten, opbrengsten en terugverdientijden vermeld. Meer informatie hierover leest u op de website van Milieu Centraal.

Klimaatvisie Kempengemeenten