U kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen bedrijven, ondernemers en beroepsbeoefenaren dat met eHerkenning. Een belangrijk verschil is dat DigiD wordt verstrekt door de overheid en eHerkenning door commerciële bedrijven.

Invoering eID-stelsel voor online identificatie

Bedrijven kunnen digitaal zaken doen met de gemeente Oirschot door gebruik te maken van eHerkenning (voorheen DigiD voor bedrijven). Zo is het eenvoudig zaken doen met de gemeente vanuit je kantoor. eHerkenning zorgt ervoor dat bedrijven zich digitaal kunnen identificeren wanneer ze elektronisch zaken doen met overheidsorganisaties. Overheden weten dan direct dat ze met bevoegde bedrijven en medewerkers te maken hebben. Voor de gemeente is dit een efficiencyverbetering. Ze hoeft een aantal controles niet meer uit te voeren die wel nodig zijn wanneer iemand fysiek of via de post iets aanvraagt.

eHerkenning aanvragen

Hoe vraagt u eHerkenning aan? Waar moet u rekening mee houden en hoe bereidt u zich het beste voor? Het proces om eHerkenning aan te vragen bestaat uit verschillende stappen. Bekijk hier het stappenplan.(externe link) 

Alle overige informatie vindt u op de website eHerkenning(externe link).