Geslaagde actiedag boa’s

Op donderdag 4 juli 2024 hielden de boa’s weer een grote actiedag in Oirschot, Oost-, West- en Middelbeers en Spoordonk. De focus lag wederom op het waarborgen van de veiligheid rondom basisscholen, in het buitengebied en in De Loop, maar ook op het aanpakken van afvaldumpingen.

Controles De Loop en parkeren basisschool


In het voetgangersgebied van De Loop hielden de boa’s toezicht op het verbod op fietsen en scooters. Overtreders kregen een waarschuwing, maar de boa’s ontvingen ook positieve feedback van passanten. Er werd informatie ingewonnen over bepaalde problematiek die de boa’s zeer ter harte namen. Vervolgens controleerden ze bij een basisschool op het parkeergedrag van ouders tijdens het ophalen van hun kinderen. Ook deze actie werd weer positief ontvangen en leverde waardevolle informatie op. 

Afvaldumpingen

Samen met de gemeentewerf (WSD) bezochten de boa's alle ondergrondse containers. De grootste afvaldumping werd aangetroffen bij de container op de Barcelona. Na onderzoek konden enkele veroorzakers worden getraceerd. Zij hebben een officiële waarschuwing ontvangen. Bij herhaling zullen er boetes worden uitgedeeld. Tip voor bewoners: werkt de ondergrondse container niet? Meld dit dan op www.buitenbeter.nl of via (0499) 58 33 33. 

Afvaldumping bij de container op de Barcelona
Afvaldumping bij een ondergrondse container.

Crossen, stroperij en loslopende honden

 
Een koppel boa’s voerde ook wijkcontroles uit in het centrum en de omgeving van de Eikenbussel en Korenaar om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn voor bewoners. ‘s Avonds controleerden ze samen met SSiB (Samen Sterk in Brabant) het buitengebied op crossen, stroperij en loslopende honden. Hierbij werden enkele populaire locaties voor crossers geïdentificeerd. 

Al met al was het een geslaagde actie!