Wat is het?

Blad van openbaar groen hoeft u niet in uw eigen kliko weg te gooien. We plaatsen namelijk op veel plekken in de kernen Spoordonk, Middelbeers, Oostelbeers en Oirschot bladkorven waar u het openbare blad in kwijt kunt.

Hoe werkt het?

Bladkorven

De naam bladkorven en bladbakken geeft aan dat deze alleen bedoeld zijn voor bladeren (herfstblad). Helaas hebben wij voorgaande jaren gemerkt dat er ook regelmatig snoeihout en ander tuinafval in de bladkorven en bladbakken terecht kwam. Bij het verwerken van dit bladafval is dat storend voor het proces. Wanneer wij constateren dat er tuinafval in de bladkorf ligt, dan zullen we de betreffende bladkorf verwijderen.

Wilt u weten waar de bladkorven precies staan, kijk dan in het schema onderaan deze pagina.

Machinaal blad opruimen

Vanaf eind november starten we met het machinaal opruimen van de bladeren op plekken waar veel bladafval ligt. Het blad blazen wij zoveel mogelijk op de gazons en ruimen het daarna op met behulp een speciale machine (Trillo). Medio december vegen we alle straten nog een keer met een veegmachine, zodat de gemeente bladvrij de winter door gaat.

Milieustraat

Het is natuurlijk ook mogelijk om uw blad en/of snoeihout aan te bieden bij de milieustraat. De eerste 6x zijn gratis. Daarna betaalt u 2,50 euro per keer tot 1m3. Wij verzoeken iedereen dan ook om grote hoeveelheden herfstblad niet in de bladbakken te gooien, maar rechtstreeks af te voeren naar de milieustraat. Openingstijden milieustraat: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over kosten en de milieustraat vindt u op: www.oirschot.nl/milieustraat.

Kerstbomen

Is uw kerstboom straks afgetuigd? Zet deze dan naast de bladkorf bij u in de buurt. De bladkorven blijven tot en met de eerste week van januari staan. In de tweede week van januari worden de bladkorven en de kerstbomen weggehaald. Als u dan nog een kerstboom heeft, levert u die in bij de milieustraat.

Heeft deze informatie u geholpen?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Ellen van Rokven

Ellen Rokven

Medewerkster Klantcontactcentrum