Meldpunt “Wet goed verhuurderschap”

Op 1 juli 2023 is de Wet goed verhuurderschap in werking getreden. Dit betekent dat wij als gemeente in bepaalde situaties op kunnen treden tegen uw verhuurder of verhuurbemiddelaar, als deze zich niet als goed verhuurder gedraagt. Om melding te kunnen maken, hebben wij voor huurders een meldpunt ingericht.

Meldpunt voor alle verhuurders?

Het meldpunt is ingericht om melding te kunnen maken over particuliere en commerciële verhuurders. Ook kunt u melding maken over verhuurbemiddelaars die in opdracht van particuliere en commerciële verhuurders werken.

Huurt u van een woningcorporatie? Dan moet u melding maken bij uw woningcorporatie. Zij hanteren een eigen klachtenprocedure. Als gemeente kunnen we volgens de Wet goed verhuurderschap geen maatregelen nemen tegen woningcorporaties. In de gemeente Oirschot zijn Wooninc./Stayinc., Woonstichting ‘thuis en Mooiland de woningcorporaties die (sociale) huurwoningen verhuren.

Waarover melding maken?

U kunt melding maken over alle misstanden die u op de huurmarkt ervaart. Denk bijvoorbeeld aan discriminatie, intimidatie, een te hoge waarborgsom, problemen met (verrekening van) servicekosten en te hoge bemiddelingskosten.

Twijfelt u of uw ervaring kan leiden tot maatregelen door de gemeente? Meld uw ervaring dan toch bij ons. U krijgt daarna zo snel mogelijk bericht van ons.

Wat gebeurt er na uw melding?

Als wij als gemeente wel kunnen handhaven, ontvangt u van ons bericht. In dit bericht leggen wij u de vervolgprocedure uit.

Kunnen wij als gemeente niet handhaven? U ontvangt in dat geval ook bericht van ons. In dit bericht leggen wij u dan uit waarom wij niet kunnen handhaven. Ook geven wij u tips over wat u met uw melding kunt doen, als wij hier een idee bij hebben.

Maak hier melding!

Om melding te maken, kunt u via onderstaande knop het formulier invullen en versturen. Lukt u dit niet? Onze medewerkers helpen u graag verder. Wij vragen u hiervoor een afspraak te maken.

Maak een melding