Wat is het?

Iedereen moet zich aan de milieuregels houden. De gemeente, politie en andere organisaties controleren dit.

Als u in uw omgeving ziet dat een persoon of bedrijf het milieu vervuilt, meldt u dit bij de gemeente.

Ervaart u overlast van geur, geluid, trillingen of stof van bedrijven? Constateert u bodem, lucht- of waterverontreiniging of ziet u afvaldumpingen? Meld dit dan bij de MilieuKlachtenCentrale.

Voorbeelden van geuroverlast zijn: 

  • Meststank
  • Gesmolten plastic
  • Rook/brand
  • Waxgeur

Wat moet ik doen?

Online melding doen

U kunt uw klacht of melding doorgeven via het online meldingsformulier op de website van de provincie Noord-Brabant.

Melding doen

Telefonisch

U kunt telefonisch contact opnemen met de Provinciale Milieuklachtencentrale via telefoonnummer (073) 681 28 21. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Aanvullende info

Zodra de provincie een klacht of melding ontvangt via de MilieuKlachtenCentrale, krijgt de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) opdracht om de klacht verder in behandeling te nemen. De ODZOB controleert dan of het bedrijf zich aan de milieuregels houdt. Ook bekijkt de ODZOB of het probleem snel opgelost kan worden.

Meer informatie vindt u op de website van ODZOB.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via (0499) 58 33 33 of maak een afspraak via het contactformulier.

Vergunningen en meldingen worden behandeld door VTH de Kempen. Dit is een afdeling van de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking Kempengemeenten en is gevestigd in het gemeentehuis van Eersel.

Contactformulier VTH de Kempen

Heeft u gevonden wat u zocht?