Wat is het?

In de gemeente Oirschot ligt de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne. Dit is de grootste legerplaats van Nederland. Behalve een brigade van de Koninklijke Landmacht is hier ook het rijopleidingscentrum van Defensie gelegerd. Om de militairen op te leiden en te trainen, worden ook oefeningen buiten militaire terreinen, zoals de Oirschotse Heide, georganiseerd. Dit betekent dat u weleens militairen en militaire voertuigen kunt tegenkomen in de omgeving. Dit kunnen ook militairen en militaire voertuigen zijn van andere legerplaatsen in Nederland dan Oirschot. Hoewel wordt getracht dat te voorkomen, kan het zijn dat hierdoor overlast ontstaat.

Mocht u klachten over militairen of militaire voertuigen hebben in de omgeving van de legerplaats Oirschot, dan kunt u deze melden bij de sectie Communicatie van de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot, e-mail aan Communicatie.13ltbrig@mindef.nl.

Wij vragen u om hierbij het adres te vermelden waar de militairen of voertuigen gesignaleerd zijn, het tijdstip waarop dat was alsmede het kenteken van het voertuig. Zonder deze gegevens is niet te achterhalen waar deze vandaan komen en kunnen wij uw klacht niet goed behandelen. Militaire lesvoertuigen zijn herkenbaar aan een oranje bordje met een zwarte letter “L” of “LES” op het voertuig en alle militaire voertuigen zijn voorzien van een kentekenplaat en daarnaast ook eenheidsmerktekens.

Indien door een militaire oefening schade is ontstaan, dan kunt u dit onder vermelding van de gegevens van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc., melden bij het Ministerie van Defensie, Sectie claims, Postbus 90004, 3509AB Utrecht, of via telefoonnummer 030-2180420.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0499 - 58 33 33.

Heeft deze informatie u geholpen?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Ellen van Rokven

Ellen Rokven

Medewerkster Klantcontactcentrum