Omgevingsvergunning

Direct regelen

Doe de vergunningcheck

Of bent u op zoek naar:

Formulier overleg met de gemeente

Erfgoedkaart

Wilt u weten of u iets vergunningsvrij kunt bouwen of bent u op zoek naar informatie over het *tijdelijke) omgevingsplan, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wat is het?

Voor bepaalde werkzaamheden aan of om uw huis of bedrijfspand hebt u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen.

Wat moet ik doen?

Overleg vooraf met de gemeente over je plannen. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt hiervoor het formulier op deze pagina gebruiken. Neem bij het maken van je plannen zo vroeg mogelijk contact op met de gemeente.

  • Check op het Omgevingsloket of je een omgevingsvergunning nodig hebt.
  • Als je een vergunning nodig hebt, vraag je die aan via het Omgevingsloket. Doe dit minimaal 8 weken voordat je wilt starten met de werkzaamheden. Je hebt hier DigiD of eHerkenning voor nodig.
  • Je ontvangt vanzelf bericht of je de vergunning krijgt.

Hoe lang duurt het?

  • Binnen 8 weken ontvangt u bericht of u de omgevingsvergunning krijgt.
  • Wanneer een andere instantie een advies moet uitbrengen wordt deze termijn met 4 weken verlengd. 
  • De gemeente kan deze termijn eenmalig met 6 weken verlengen.
  • Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente, kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan op werkdagen tussen 9 en 12 uur telefonisch contact op via 0499 - 58 33 33 of maak een afspraak via het contactformulier.

Ook voor vragen over verleende omgevingsvergunningen of het inzien van stukken daarvan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch. 

Vergunningen en meldingen worden behandeld door team Vergunningen van de Kempengemeenten. Dit team is gevestigd in het gemeentehuis van Eersel.

Contactformulier VTH De Kempen

Wat kost het?

Wanneer je een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor (ver)bouwen hebt ingediend, rekent de gemeente kosten (zogeheten 'leges') voor de behandeling van de aanvraag. Deze kosten worden bij jou in rekening gebracht. Hoeveel het behandelen van een aanvraag kost, hangt af van het project. Een overzicht van de kosten vind je in de meest recente legesverordening.

Heeft deze informatie u geholpen?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Ellen van Rokven

Ellen Rokven

Medewerkster Klantcontactcentrum